Do pakla i natrag: Europa 1914-1949

Do pakla i natrag: Europa 1914-1949 - Kershaw, Ian | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kershaw, Ian
DIMENZIJA
8,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Do pakla i natrag: Europa 1914-1949.pdf
ISBN
6909027139180

OPIS

Ian Kershaw u svojem djelu Do pakla i natrag o 20. stoljeću – u koje smo još uvijek duboko uronjeni, kao da to stoljeće nikako ne uspijeva završiti – piše s vremenske distance. On je sebe uspio smjestiti na osmatračnicu odakle o 20. stoljeću piše onako kako će se o njemu pisati kada doista bude završeno, tamo negdje u prostor-vremenu kraja 21. ili početka 22. stoljeća. Ovo je knjiga budućnosti o nedavnoj prošlosti, ali samim time i knjiga koja nam omogućuje da 20. stoljeće doživimo kao davnu prošlost. Njegova Europa 20. stoljeća, koliko god da je strašna, polako nestaje u perspektivi, vidljivim ostaje najbitnije, a ta bitnost počinje se ukazivati u svojoj banalnosti. Jasno, time biva još strašnija. Kershaw je uspio pronaći ravnotežu između općeg i pojedinačnog, između žablje i ptičje perspektive. Njegova freska obuhvaća sve i ne gubi se u pojedinostima. Ona je koliko lapidarni toliko iscrpni sažetak europskog 20. stoljeća, njegove političke, ali i ekonomske, socijalne i kulturne povijesti, kao i povijesti svakodnevice i slobodnog vremena. – Vuk Perišić “Kershaw vodi svoje čitatelje kroz ovu slo­ženu povijest na jasan i privlačan način.” – Joanna Bourke, Prospect “Kershawova promišljena i sveobuhvat­­na povijest vjerojatno će postati klasik.” – Tim Bouverie, The Observer “Samo mali broj autora ima sposobnost, a možda i odlučnost, da se uhvati povijesti obaju svjetskih ratova i desetljeća koja ih povezuju na ovoj razini sofisticiranosti, dubine i širine.” – Robert Tombs, The Times “Maestralno.” – The Economist “Kershawova je snaga politička i ekonom­ska povijest. On otkriva brojne uvelike zaboravljene događaje. Dobro komponirano povijesno djelo.” – Publishers Weekly “Ambiciozan pothvat.”– Kirkus Reviews “Namijenjen širokom krugu čitatelja kao i profesionalnim povjesničarima, ovaj prikaz razdoblja svjetskih ratova i godina međuraća uistinu vrijedi nabaviti.” – Library Journal (SAD)

stoljeću piše onako kako će se o njemu pisati kada ... Ian Kershaw, Do pakla i natrag.Europa 1914.-1949., preveo s engleskog Vuk Perišić, Fraktura, Zaprešić 2017, 624 str. U svojoj novoj knjizi Do pakla i natrag.Europa 1914.-1949., u izdanju Frakture i prijevodu Vuka Perišića, najpoznatiji britanski povjesničar 20.

stoljeću - u koje smo još uvijek duboko uronjeni, kao da to stoljeće nikako ne uspijeva završiti - piše s vremenske distance. knjiga, knjige, knjižara, online prodaja knjiga, knjižare u zagrebu, vrt, gljive, online bookshop (The End: Hitler's Germany 1944-45; 2011.) i Do pakla i natrag: Europa 1914. - 1949.

POVEZANE KNJIGE