Prijevodne tehnologije

Prijevodne tehnologije - Vintar, Špela | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vintar, Špela
DIMENZIJA
9,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Prijevodne tehnologije.pdf
ISBN
7773631398911

OPIS

Prijevodne tehnologije autorice dr.sc. Špele Vintar, redovite profesorice na Odjelu za prevoditeljstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Njezin je istraživački i pedagoški rad s prijevodnim tehnologijama započeo još 1998. kada su alati za računalno potpomognuto prevođenje bili novost, a otad je svoja znanja o tehnološkim novinama prenosila studentima prevoditeljskog smjera tijekom predavanja na ljubljanskom sveučilištu, ali i studentima u Grazu, Zagrebu, Berlinu, Bruxellesu, Münchenu, Rijeci, Zadru, St. Johannu i drugdje tijekom brojnih gostovanja, seminara i ljetnih škola. Knjiga je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje agencije STENTOR s akademskom zajednicom, a svrha joj je potaknuti prevoditelje na praćenje razvoja prijevodnih tehnologija koje u profilu suvremenog prevoditelja zauzimaju sve važnije mjesto. Osim studentima i nastavnicima, knjiga će i širem krugu zainteresiranih moći poslužiti kao vodič u dekodiranju i tumačenju prijevodnih tehnologija, a nadamo se da će potaknuti i jezične inženjere na izgradnju kvalitetnije infrastrukture za analizu i obradu hrvatskoga jezika.

Slične fraze u rječniku hrvatski engleski. (1) analiza utjecaja tehnologije technology impact analysis.

Nekada su velike tvrtke bile trome u usvajanju novih tehnologija, ali novo doba je donijelo i nove poslovne trendove. Nakon što su male tvrtke prve postigle ogromnu zaradu, više nije postalo upitno kako je svaki ... Uvod u prijevodne tehnologije.

POVEZANE KNJIGE