Carstvo straha; Islamska država-pogled iznutra

Carstvo straha; Islamska država-pogled iznutra - Hosken, Andrew | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hosken, Andrew
DIMENZIJA
6,58 MB
NAZIV DATOTEKE
Carstvo straha; Islamska država-pogled iznutra.pdf
ISBN
8029615509866

OPIS

Iskusni BBC-jev novinar, Andrew Hosken, dugi niz godina bavi se fenomenom militantnog islamizma. U ovoj knjizi pokušao je istražiti Islamsku državu, te nam iznijeti priču o njenoj prošlosti i nastanku, o brutalnosti i okrutnosti ljudi koji su je stvorili, ideologiji i zastrašujućim metodama kojima se koriste. U svrhu istraživanja Hosken se koristio velikom riznicom važnih dokumenata, informacijama dobivenim od američkih obavještajaca, razgovarao je s mnogim stručnjacima i političarima sa Zapada i Bliskog istoka, vojnim stratezima, kao i ljudima iz Iraka i drugih dijelova Bliskog istoka.

Quick View. Politika Antonin Debidur - Diplomatska istorija Evrope I-II: od otvaranja bečkog kongresa do zaključenja berlinskog 1814-1878 90.00 KM.

U jednakoj mjeri privlačna i užasavajuća, knjiga Carstvo straha otkriva nam kako je Islamska država nastala, istražuje kako je se može poraziti i postavlja zastrašujuće pitanje ... Opis. Povez: meki Izdavač: Večernji list, Zagreb Godina izdanja: 2015.

POVEZANE KNJIGE