Veliki

Veliki - Prudhomme, Sylvain | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prudhomme, Sylvain
DIMENZIJA
8,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Veliki.pdf
ISBN
3672176497467

OPIS

Veliki iz ovoga romana su Couto, Atchutchi, Tundu, Miguelinho, Djon, Serifo, Ntchoba, Dulce i drugi članovi bisauskog benda Super Mama Djombo, čije su pjesme nastajale u periodu borbe za neovisnost i opjevale podvige Amílcara Cabrala, bisauskog Che Guevare, ubijenog 1973. No to je bilo sedamdesetih… Godina je 2012., politička situacija u Gvineji Bisau ponovo je napeta, sprema se vojni puč, a Couto saznaje da je umrla Dulce, pjevačica njegova nekad slavnog benda i njegova prva ljubav. Večer se spušta nad grad, ulice bruje od života, a Couto luta od bara do bara, susreće stare prijatelje i razmišlja o minulom vremenu prisjećajući se žene koju je volio, ustanka protiv Portugalaca u kojem je sudjelovao i godina slave svog benda koji je nastupao diljem svijeta svirajući novu glazbu, nošenu elanom i ponosom njegove mlade zemlje. I dok svjetina nastavlja svoj uljuljani život ne obazirući se na prve pucnjeve koji odjekuju gradom, Couto i nekadašnja postava benda okupljaju se kako bi održali koncert u lokalnom baru Chiringuitó, odali počast Dulci i pokrenuli uspavanu gomilu…

Kr. i član vladarske dinastije Argeada.Kao zapovjednik udružene vojske grčkih država osvojio je veliko Perzijsko Carstvo, Egipat te s vojskom došao do Indije.Nakon njegove smrti, u 32.

Низкие цены РАССРОЧКА БЕЗ %. Акции .

POVEZANE KNJIGE