Ispod skala

Ispod skala - Šovagović, Tomislav | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šovagović, Tomislav
DIMENZIJA
10,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Ispod skala.pdf
ISBN
5830331164542

OPIS

Ispod skala – nova škrinja kratkih priča Tomislava Šovagovića skrivena je Ispod skala u šibenskom domu odrastanja, upoznatom u prethodnoj zbirci Cesta knezova Bribirskih. Prvi dani u Osnovnoj školi Mate Bujas protkani su različitim humorističnim situacijama novopečenih pionira, povezani glumačkim rođendanskim iznenađenjima, jedinstvenim dalmatinskim snjegovima, ali i suočavanjem s kratkovidnošću i neželjenom selidbom dječaka s obitelji u Zagreb. Kao upečatljivi likovi pojavljuju se živopisna braća dida Iviše, u vječnim političkim raspravama, te optimistični obiteljski suputnici za sva nevremena, a glasovitu ljubav babe Kate prema sportu ni turistička sezona ne može omesti. Uz ljetne putopisne đirade Šibenikom i njegovim krajevima knjiga je istodobno spomenar dječjih igara, jela, napitaka i medija osamdesetih godina, pojedinih nastalih i u kućnoj radinosti. I kada se otkrije sadržaj neobične prostorije ispodskala ostaje intimni sloj koji će svaki čitatelj Šovagovićeve knjige moći pronaći – samo za sebe.

MARC zapis - ID: 87659 ... Šibensko-kninska županija je pri dnu nacionalne ljestvice po učestalosti raka pluća Kasnije je tu ljestvicu zbog praktičnih razloga obrnuo Carl Linne, (inače poznat po binarnoj nomenklaturi u biologiji) tako da se temperature iznad 0 označavaju kao plus-stupnjevi a one ispod sa negativnim predznakom (npr. t = -20 °C). Oni koji turistima iznajmljuju na brzinu preuređene garaže i butige, hodnike, pa čak i prostor ispod skala (vidio sam na vlastite oči i zamalo pao u nesvijest) i sve to za nebulozne cijene, definitivno otpadaju.

Pronađite djelo na webshopu Knjižare Ljevak. 'Ispod skala' nastavlja ciklus proznih zapisa vezanih uz dalmatinske korijene i započinje polaskom u prvi razred. Smisao za pozitivni humor, ležernost pripovijedanja i talent da iz riznice osobnih i obiteljskih priča pronađe one koje nemaju samo emotivno značenje, već mogu biti zanimljive i drugima. knjiga, knjige, knjižara, online prodaja knjiga, knjižare u zagrebu, vrt, gljive, online bookshop Richterova skala ili magnitudna skala definirana je jednim brojem kojim se označava sezmička energija proizišla iz potresa.Ljestvica se procjenjuje prema logaritamskom zapisu najveće amplitude zapisane za specifičnom uređaju koji se zove Wood-Andersonov seizmograf.Omjeri jačine potresa nisu usporedni s brojčanim iznosom (stupnjevima) Richterove ljestvice, tako npr.

POVEZANE KNJIGE