Rekvijem za američki san

Rekvijem za američki san - Chomsky, Noam | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chomsky, Noam
DIMENZIJA
6,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Rekvijem za američki san.pdf
ISBN
3515743495412

OPIS

Autor, svjetski poznati filozof, aktivist i lingvist, bavi se pitanjem nejednakosti dohotka te razotkriva aktere neoliberalizma i pruža jasan uvid u nepobitne ekonomske činjenice. Deset principa koncentracije bogatstva i moći koje danas nalazimo u Americi: suzbijanje demokracije, oblikovanje ideologije, redizajniranje ekonomije, prebacivanje tereta na siromašne i srednju klasu, udar na uzajamnu ljudsku solidarnost, dopuštanje regulatorima da ih vode vlastiti interesi, izborni inženjering, upotreba straha kao i snage države da se masu drži pod nadzorom, proizvodnja pristanka i marginaliziranje naroda. Svakom od ovih deset principa autor posvećuje poglavlje i nudi nam dodatne izvatke iz važnih tekstova koji su utjecali na razvoj njegovih misli i doveli ga do iznesenih zaključaka.

Šifra: 169661 : Izdavač: Sandorf : Uvez: meki : Broj stranica: 184 : Godina izdanja Rekvijem za američki san. Boris Nad 31.12.2018.

U njoj Čomski navodi deset principa koncentracije bogatstva i moći koje danas nalazimo u Americi. Opis. U ovoj nezaobilaznoj knjizi o nejednakosti dohotka Noam Chomsky razotkriva ključne aktere neoliberalizma i pruža jasan, hladan i strpljiv uvid u nepobitne ekonomske činjenice. Projekcija filma "Rekvijem za američki san" (2015) Public · Hosted by Kvaka 22.

POVEZANE KNJIGE