Rekvijem za američki san

Rekvijem za američki san - Chomsky, Noam | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Chomsky, Noam
DIMENZIJA
11,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Rekvijem za američki san.pdf
ISBN
8042260811874

OPIS

Autor, svjetski poznati filozof, aktivist i lingvist, bavi se pitanjem nejednakosti dohotka te razotkriva aktere neoliberalizma i pruža jasan uvid u nepobitne ekonomske činjenice. Deset principa koncentracije bogatstva i moći koje danas nalazimo u Americi: suzbijanje demokracije, oblikovanje ideologije, redizajniranje ekonomije, prebacivanje tereta na siromašne i srednju klasu, udar na uzajamnu ljudsku solidarnost, dopuštanje regulatorima da ih vode vlastiti interesi, izborni inženjering, upotreba straha kao i snage države da se masu drži pod nadzorom, proizvodnja pristanka i marginaliziranje naroda. Svakom od ovih deset principa autor posvećuje poglavlje i nudi nam dodatne izvatke iz važnih tekstova koji su utjecali na razvoj njegovih misli i doveli ga do iznesenih zaključaka.

[email protected] +385 (0)1 4883 544. Besplatna dostava iznad 300 kn; REKVIJEM ZA AMERIČKI SAN: Razotkrivanje utopijske ideologije neoliberalizma Odlomak iz knjige 'Rekvijem za američki san - Deset principa koncentracije bogatstva i moći' čiji je autor čuveni politički filozof Noam Chomsky koji na jasan i strpljiv način objašnjava povezanost bogatstva i moći koji vladaju Amerikom Knjiga „Rekvijem za američki san" napisana je prema scenariju za istoimeni film u režiji Pitera Hačinsona (Peter Hutchinson), Kelija Niksa (Kelly Nyks) i Čitateljka bloga Američki San podelila je svoje iskustvo o pronalasku posla u Americi i dobijanju Zelene karte preko istog.

"Uzmimo Reagana, on je bio ikona neoliberalizma, slobodnog tržišta i sličnog. Rekvijem za američki san količina Dodaj u košaricu ISBN: 9789533510262 Izdavač: Sandorf- obrt za nakladništvo i posredništvo Područje: Publicistika Uvez: Meki uvez s klapnama SKU: VBZ-1076068 Kategorija: Publicistika Oznaka: filozofija Jezik: Hrvatski Biblioteka: Sandorf Godina izdanja: 2017 Format: 19*22,5 Broj stranica: 168 U knjizi Rekvijem za američki san Chomsky svakom od ovih deset principa posvećuje poglavlje i nudi nam dodatne izvatke iz važnih tekstova koji su utjecali na razvoj njegovih misli i doveli ga do iznesenih zaključaka. Šifra: 169661 : Izdavač: Sandorf : Uvez: meki : Broj stranica: 184 : Godina izdanja Rekvijem za američki san.

POVEZANE KNJIGE