Namještenici – Iz najnovije Njemačke

Namještenici – Iz najnovije Njemačke - Kracauer, Siegfried | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kracauer, Siegfried
DIMENZIJA
9,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Namještenici – Iz najnovije Njemačke.pdf
ISBN
6701197332552

OPIS

Njemački sociolog, teoretičar filma, kulturni kritičar i novinar, svoju je studiju o “bijelim ovratnicima”, sastavljenu od desetak eseja objavio 1930. godine, a pogovor je napisao Walter Benjamin. Napeta ekonomska situacija koju proučava na brojnim primjerima odnosa poslodavaca i namještenika otkriva se u mnoštvu prikazanih detalja u kojima danas možemo prepoznati i “elemente suvremenog svijeta u kojem dominiraju korporacije, konzumerizam i spektakl, opsjednutost mladošću i samoreprezentacijom”. Walter Benjamin primijećuje kako “ideologija namještenika predstavlja jedinstveno preklapanje s postojećom ekonomskom stvarnošću koja se sve više približava onoj proletarijata. Danas ne postoji nijedna klasa čije su misli i osjećaji toliko otuđeni od konkretne stvarnosti njihove svakodnevice kao što je to slučaj s namještenicima. (…) prilagodba na za čovjeka degradirajuću stranu današnjeg poretka više se razvila kod namještenika nego kod nadničara.”

je putem doznaka njemačkih banaka u Hrvatsku bio prebačen 121 milijun eura. Godine 2016.

Najzanimljiviji članci, slike i video vezani za temu NJEMAČKA. Namještenici: iz najnovije Njemačke Siegfried Kracauer Sandorf i Mizantrop. 66,50kn 95,00.

POVEZANE KNJIGE