Filozofija kao liječenje duše

Filozofija kao liječenje duše - Voelke, Andre-Jean | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Voelke, Andre-Jean
DIMENZIJA
11,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Filozofija kao liječenje duše.pdf
ISBN
6727212419153

OPIS

Studije povjesničara filozofije razrađuju ideju poznatu još iz tekstova većine antičkih filozofa, da je filozofija terapeutika i da su filozofski tekstovi svojevrsne “duhovne vježbe” koje autor sam prakticira i preporučuje svojim čitateljima “tako da se svaka tvrdnja u tim tekstovima mora tumačiti prije svega u perspektivi učinka koji se želi proizvesti, a ne kao postavka koja adekvatno izražava misao i nazore autora”. Pokušavajući odgovoriti na pitanje omogućuje li poimanje jezika što ga zastupa pojedini antički filozof bolje razumijevanje načina na koji on poima terapijsku funkciju filozofije, Voelke razmatra probleme zdravlja duše i sreće uma u filozofiji Epikurovoj, Hrizipovoj, Marka Aurelija, Seksta Empirika i drugih antičkih mislilaca.

ISBN: 978-953-7715-46-5. SANDORF - Obrt za nakladništvo i posredništvo.

Ta ideja pojavljuje se primjerice u obliku poredbe između filozofa i liječnika, između neznanja nefilozofa i bolesti, između učenja filozofije i ozdravljenja. [Te poredbe ... Filozofija kao liječenje duše.

POVEZANE KNJIGE