Suvremeni grad javni prostori i kultura življenja

Suvremeni grad javni prostori i kultura življenja - Čaldarović, Ognjen | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čaldarović, Ognjen
DIMENZIJA
12,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Suvremeni grad javni prostori i kultura življenja.pdf
ISBN
1080146404414

OPIS

Knjiga govori o sociološkoj dimenziji javnih prostora, kao bitnom elementu kvalitete života u urbanim sredinama, proučava urbane fenomene i načine upravljanja kompleksnim urbanim sustavima. Navodeći različite koncepte i pristupe, u knjizi su prikazana dva primjera sociološkog istraživanja kvalitete života u Zagrebu (Trešnjevka i Staro Trnje). Naglašava se važnost zaštite javnih prostora od privatizacije i pretjerane komercijalizacije, važnost revitalizacije i obnove zapuštenih javnih prostora, te participacije građana u urbanističkom planiranju. Knjiga je namijenjena stručnjacima, ali i svim građanima.

Javni prostori grada —tradicija i suvremene potrebe 2017. ljetna arhitektonskourbanistička radionica Zadar Popularna kultura i filozofija : Posebna izdanja : Prvi plan: R: ...

u sklopu četverogodišnjeg projekta: POVIJESNA SREDIŠTA, SUVREMENI GRAD I ODRŽIVI TURIZAM_ ZADAR 2020 . Voditelji: Prof.dr.sc.

POVEZANE KNJIGE