Vježbenica za uvježbavanje izgovora glasa Ž

Vježbenica za uvježbavanje izgovora glasa Ž Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
7,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Vježbenica za uvježbavanje izgovora glasa Ž.pdf
ISBN
1858240848980

OPIS

Zanimljivo i funkcionalno usustavljena vježbenica s nizom vježbi za izgovor riječi koje sadržavaju glas ž namijenjena je djeci predškolske i školske dobi koja imaju teškoće u izgovoru toga glasa. Nizovi primjera u kojima se glas ž nalazi na različitim mjestima glasovnoga lanca upotpunjeni su zanimljivim sličicama koje asociraju dijete na izgovor određene riječi čiji je sastavni dio i slog s glasom ž. Obilje primjera, zanimljiv slikovni materijal i kratak rječnik na kraju vježbenice omogućuju kreativnu uporabu vježbenice stručnjacima logopedima, ali i roditeljima i učenicima koji samostalno žele usavršiti svoj izgovor.

Različiti tipovi dislalije podrazumevaju odsustvo glasa (iba umesto riba), zamenjivanje nerazvijenog glasa glasom koji već postoji (liba umesto riba, ljulja umesto juja), ili distorziju glasa (glas se može prepoznati ali u manjoj ili većoj meri odstupa od normalnog kvaliteta), što su šuškanja, vrskanja i slične ... Find the best information and most relevant links on all topics related toThis domain may be for sale! ISBN: 978-953--00014-8: Autor: Banek, Ljiljana : Naslov: Lili,vježbenica za učenje i uvježbavanje izgovora glasa l : Predmet: djeca - izgovor - vježbenica - dislalija - vježbenica Priručnik i vježbenica za učenje i uvježbavanje ispravnog izgovora glasova za uvježbavanje glasovne raščlambe i povezivanja za obogaćivanje jezične produkcije. ...

vježbanje podizanja jezika prema gore i upravljanje jezikom - otvorite lagano usta, nasmiješite se i vrhom jezika prijeđite preko gornjih zuba s unutarnje strane s lijeva na desno i obrnuto,; uvježbavanje podizanja jezika prema gore - nasmiješite se i jezik pritisnite uza nepce, a usta širom otvorite, Poremećaji izgovora. Nepravilan izgovor glasova Artikulacijski poremećaji Dislalija (Dyslalie) Jedna od najčešćih poteškoća djece predškolske i školske dobi (u odraslih osoba prisutna u manjem postotku), najučestaliji govorni poremećaj u općoj populaciji djece, te najčešći razlog zbog kojeg roditelji traže stručnu pomoć logopeda je nepravilan izgovor glasova. Dijagnoza dislalije podrazumeva poremećaj izgovora pojedinih glasova.

POVEZANE KNJIGE