Jedno u drugom

Jedno u drugom - Schwitter, Monique | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schwitter, Monique
DIMENZIJA
8,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Jedno u drugom.pdf
ISBN
6190379218650

OPIS

Glavna junakinja mlada je i udana žena s dvoje djece, spisateljica koja upravo radi na dugo pripremanu romanu. Jedne večeri, umjesto da ispisuje svoj tekst, kreće u mentalno istraživanje svoje ljubavne povijesti. Naposljetku svoje djelo stubokom mijenja i piše svojevrsnu biografiju prisnosti na primjeru dvanaest muškaraca apostolskih imena. Riječ je o gotovo mitskim opisima njezinih intimnih suputnika koje protagonistica ispunjava ljubavlju, životom i poviješću. Postavlja pitanja o ljubavi: kako nastaje, ali i kako nestaje. Gdje točno nestane kad nestane? I što duže piše, to se snažnije nameće njezin aktualni ljubavni okvir koji na kraju postaje glavna pripovijest romana. Monique Schwitter o dubokim temama progovara živim i elegantnim jezikom koji plijeni pozornost čitatelja i pritom ovom djelu daje ton vedrine i lakoće. Nagrađeni roman Jedno u drugom neobična je knjiga: stilska vratolomija, snažna priča prepuna trikova, poigravanje s granicama stvarnoga života i fikcije. *** Monique Schwitter rođena je 1972. u Zürichu, a od 2005. živi u Hamburgu. U Salzburgu je studirala glumu i režiju. Ostvarila je niz redateljskih i glumačkih angažmana u prestižnim kazališnim kućama. Članica je hamburške Slobodne akademije umjetnosti. Za svoj prvijenac “Kad sniježi kod krokodila” (Wenn’s schneit beim Krokodil, 2005.) dobila je Nagradu Robert Walser i Nagradu za poticanje mladih književnika švicarske Zaklade Schiller. Objavila je roman “Uši nemaju pjesama” (Ohren haben keine Lider, 2008.), dramski komad “Himmels-W” (2008.) i zbirku pripovijedaka “Sjećanje zlatne ribice” (Goldfischgedächtnis, 2011.). Za doprinos književnosti dobila je Nagradu manuskripte (2013.). Njezin iznimno uspješan roman “Jedno u drugom” (2015.) osvaja dvije najvažnije švicarske književne nagrade: Schweizer Buchpreis (2015.) i Schweizer Literaturpreis (2016.).

Tara nije mogla da izdrži Nenadove reči pa ga ja par puta odgurnula i udarila mu blag šamar. JOŠ JEDNO POSTOLJE! Zubčić odskijao maestralne dvije vožnje i završio na drugom mjestu Sjajni Hrvat ove je sezone u šest veleslalomskih nastupa pet puta došao do Top 10 plasmana, od kojih je čak četiri puta bio na postolju - Utakmica je bila više borbena nego kvaliteta, a remi je s obzirom na viđeno na travnjaku pravedan. Nedostaje nam treninga, samo igramo utakmice i onda pokušavamo nešto improvizirati, a to nam u datom trenutku ne ide na ruku, rekao je trener Rijeke Simon Rožman za Novi list, dodavši: - Jedno su naše želje, a drugo realno stanje. Austrijski dokumentarni film „Dva lica rata" govori o Drugom svjetskom ratu u Jugoslaviji, objektivno i s mnogo novih detalja.

ger, hrv ... U braku se možete dobro zabaviti kad počnete uživati jedno u drugom. Znaš li da vas Bog nije spojio da biste bili jadni? Nije vas spojio da se svađate i pokušate promijeniti jedno drugo.

POVEZANE KNJIGE