Slatko doba – hrvatski

Slatko doba – hrvatski - Peruc, Martina | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Peruc, Martina
DIMENZIJA
11,35 MB
NAZIV DATOTEKE
Slatko doba – hrvatski.pdf
ISBN
5773931066888

OPIS

Knjiga je nastala na temelju rukopisa Codex Laurianensis, zbirke izvornih recepata za slastice datirane u razdoblje 1910. – 1941. Recepte je više od trideset godina bilježila i prikupljala Madame Heda, dama visoke buržoazije koja je u to doba živjela na opatijskoj rivijeri. Nova publikacija u 7 poglavlja donosi 315 recepata iz izvornog rukopisa. Grafički koncept evocira onodobni stil i ukus uz pomoć više od 500 ilustracija kuhinjskog pribora, kućnog namještaja, dekoracija, vrijednih i rijetkih artefakta, arhitekture i plakata od secesije do art décoa. Knjiga je dostupna na hrvatskom, talijanskom i njemačkom jeziku.

"Jesen je dobro godišnje doba ... Knjiga "Ožiljci slatkog raja" nije samo najhvaljenija biografija legendarne rock ikone Janis Joplin već je i sjajan prikaz vremena i okruženja u kojemu je živjela; kruna je to petogodišnjeg intenzivnog istraživanja povjesničarke i kritičarke Alice Echols. Uz autoritativan prikaz nezavidnog životnog puta i zavidne glazbene karijere kultne heroine rocka, autorica znalački ... Hrvatski dom Beč pokrenuo volonterski program dostave namirnica i lijekova starijim osobama na području Beča i okolice.

ono što je na jelovniku i što po običaju u kompletnom obroku dolazi na kraju poslije slane hrane, ono čime se zasladi (kolač, sladoled, voćna salata) 2. voće kuhano u šećeru posebnim postupkom [slatko od višanja]… Protekla godina dodatno je stavila društvenu odgovornost u prvi plan i pokazala neko novo lice kompanija u doba 'novog normalnog'.

POVEZANE KNJIGE