Knjiga šapata

Knjiga šapata - Vosganjan, Varužan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vosganjan, Varužan
DIMENZIJA
11,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga šapata.pdf
ISBN
4055513213497

OPIS

Priče armenskih staraca koje je slušao kao dječak, rumunjski pisac armenskog porijekla spaja u ovome romanu u potresnu priču o genocidu nad Armencima iz 1915. koja se zaokružuje u simboličan šapat svjedočenja, jer u njoj “ne postoje imaginarni likovi, svi oni postojali su na ovome svijetu, imali su ime i živjeli na određenom mjestu u određeno vrijeme”. Roman je preveden na više od dvadeset jezika.

... Odlična knjiga, čitajući je shvatila sam koliko ni ne razmišljamo kakvih sve ljudi možemo sresti na ulici. Naravno, ne treba biti paranoičan, ali gotovo nikada ni ne razmišljamo o tone koliko bolestan i zloban može biti čovečiji um.

lipnja 2017. Leave a comment "Priče o genocidu iz 1915., o beskrajnim konvojima izgnanika u Krugovima smrti, u pustinji Deir-ez-Zor, o Armencima na putu u egzil, u ovom su romanu ispripovijedane na uznemirujuć i veličanstven način".

POVEZANE KNJIGE