Knjiga šapata

Knjiga šapata - Vosganjan, Varužan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vosganjan, Varužan
DIMENZIJA
9,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga šapata.pdf
ISBN
1559234293031

OPIS

Priče armenskih staraca koje je slušao kao dječak, rumunjski pisac armenskog porijekla spaja u ovome romanu u potresnu priču o genocidu nad Armencima iz 1915. koja se zaokružuje u simboličan šapat svjedočenja, jer u njoj “ne postoje imaginarni likovi, svi oni postojali su na ovome svijetu, imali su ime i živjeli na određenom mjestu u određeno vrijeme”. Roman je preveden na više od dvadeset jezika.

Zato je ova knjiga važna, važan je da se čuje njen glas. A pošto govori šapatom, treba joj se što više približiti i napregnuti sva čula. KNJIGA ŠAPATA.

Povest o genocidu nad Jermenima 1915, o beskrajnim kolonama izbeglica u maršu smrti nateranih u sirijsku pustinju Deir ez Zor, o jermenskim masonima u Rumuniji, o oružju čuvenog Generala Droa, najzad i o sudbini Jermena koji su i u staljinističko vreme bili primorani da emigriraju iz svoje druge domovine - sve ove i mnoge druge lične ... Varužan Vosganjan: Knjiga šapata S rumunjskoga preveli Ana Brnardić Oproiu i Adrian Oproiu Armenska ulica slikovito je mjesto u rumunjskom gradu Focşaniju 1950-ih, gdje dječak Varužan odrasta u parama kave od svježe isprženih zrna, među mirisima smočnice bake Armenuhi i među abecedarima i fotografijama djeda Garabeta. Ali… RECENZIJA Sandra Knežević, Knjiga i ja 21.

POVEZANE KNJIGE