Djevojčica u crvenom kaputu

Djevojčica u crvenom kaputu - Hamer, Kate | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hamer, Kate
DIMENZIJA
6,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Djevojčica u crvenom kaputu.pdf
ISBN
8204088598189

OPIS

NESTALA: CARMEL WAKEFIELD, OSMOGODIŠNJA DJEVOJČICA, POSLJEDNJI PUT VIĐENA U CRVENOM KAPUTU… Carmel je oduvijek bila drukčija – ponekad pomalo čudna, rastresena, sklona gubljenju. Nakon razvoda roditelja ostaje sama s majkom zabrinutom za kako za njihovu budućnost, tako za svoju neobičnu kćer. Odlaskom na ljetni festival majčine najgore slutnje će se ostvariti. Carmel će odlutati i nestati. Dok Beth očajnički traga za kćeri, a policija ne nalazi niti jedan jedini trag Carmel se otisne na nevjerojatno putovanje s čovjekom koji tvrdi da je obdarena posebnim darom… Neobičan psihološki triler KATE HAMER odmah po pojavljivanju izazvao je veliku pozornost medija i kritike. Autorica je vrsno opisala, s jedne strane, očaj majke nestale djevojčice i njezino prilagođavanje život nakon otmice kćeri, a s druge, život otete djevojčice, koja ne shvaćajući da je žrtva, pokušava dati smisao svome životu u novim okolnostima i pokušati što duže pamtiti komadiće vlastite prošlosti. “Napeta psihološka drama koja se čita u jednom dahu… Djevojčica u crvenom kaputu drži čitatelja na iglama – i budna do sitnih sati.” -Financial Times “Dirljivo, uvjerljivo i posve neodoljivo. Čitala sam cijelu noć.” -Erin Kelly, autorica Stabla otrova. “Priča krene smjerom koji ne biste očekivali. Najbolje ako se pročita u jednom danu.” -Vogue

No mislila sam, dakako, da to ništa ne znači, ama baš ništa. - E, pa vidiš, za sada si sa mnom.

u izbjegličkoj koloni nakon pada Vukovara, a Schindlerova lista s kadrovima djevojčice u crvenom kaputiću 1993. Po mojem mišljenju su kadrovi djevojčice u crvenom kaputiću iz Spielbergovog filma nadahnuti stvarnim snimkama djevojčice iz Vukovarske kolone izbjeglica. Oliwia Dabowska bila je djevojčica u crvenom kaputu u jednoj od najpoznatijih scena šokantnog filma o holokaustu.

POVEZANE KNJIGE