J kao jastreb

J kao jastreb - Macdonald, Helen | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Macdonald, Helen
DIMENZIJA
9,95 MB
NAZIV DATOTEKE
J kao jastreb.pdf
ISBN
4313841759535

OPIS

Spoj iznimne priče o procesu žalovanja, biografskog uvida u život osebujnog pisca, ali i jedinstven pogled na magnetsku privlačnost jastreba. Opsesija, ludilo, sjećanje, mit i povijest stapaju se u izuzetan spoj pisanja o prirodi i memoara iz pera autorice koju su kritičari proglasili izuzetnom inovatoricom i koja je osvojila srca milijuna čitatelja diljem svijeta. Knjiga „J kao jastreb“ dobitnica je prestižne nagrade Samuel Johnson za najbolje publicističko djelo te nagrade Costa (nekadašnja nagrada Whitbread) za knjigu 2017. godine.

Helen, odmalena zaljubljena u ptice, nakon smrti oca, novinskog fotografa, odluči „pripitomiti" jednu od najopasnijih grabljivica − jastreba. Nakon što nabavi ubojitog stvora kako bi se lakše nosila s gubitkom, okreće se i kronici „Jastreb" T.

Neki put, onako bespomoćan, pokušava se pokrenuti prema nekom drugom." ... U knjizi "J kao jastreb" priča o nekoliko godina u svom životu, hrabro iznoseći sve one nelaskave epizode koje obično zadržavamo za sebe. Nakon što joj otac, ugledni fotograf, iznenada premine, Helen se nađe u situaciji iz koje ne vidi izlaz.

POVEZANE KNJIGE