Moj budući otac osjeća da ga gledam

Moj budući otac osjeća da ga gledam - Glumac, Branislav | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glumac, Branislav
DIMENZIJA
3,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Moj budući otac osjeća da ga gledam.pdf
ISBN
8777452500986

OPIS

Nakon četrdeset godina novelističke šutnje Branislav Glumac javlja se zbirkom kratkih priča Moj budući otac osjeća da ga gledam. Naslov zbirke dolazi od znakovite istoimene priče u kojoj se Glumac na sebi svojstven način obračunava s neuhvatljivim i nezaustavljivim protokom vremena. Zbirku sačinjava deset priča rubnih žanrovskih granica i dvije monodrame raznovrsne tematike. Okupljene su oko motiva sjećanja, prolaznosti, Drugoga i načina na koji oblikuju ono što smatramo vlastitim identitetom. Jednostavne narativne linije ispletene su od pomno odabranog leksika i duhovitih neologizama. Ono što Glumca čini drugačijim, neovisno o tome objavljuje li knjigu pjesama, zbirku priča, roman, monodramu, nije tek vizualno poigravanje s tekstom (interpunkcije, spacionirana slova) nego i vrlo (samo)ironijski pristup temi, motivu, jeziku; u propitkivanju sebstva i svijeta, u kritici društva, u anatomiji egzistencijalnoga, u seciranju vlastitog književnog stvaralaštva. Uvijek kreativno zaigran, ne bježi od bufonerije na svoj način.

MARC zapis - ID: 87402 ... Branislav Glumac: Moj budući otac osjeća da ga gledam Tvrdi uvez. Izvrsno očuvano.

Naslov zbirke dolazi od znakovite istoimene priče u kojoj se Glumac na sebi svojstven način obračunava s neuhvatljivim i nezaustavljivim protokom vremena. Zbirku sačinjava deset priča rubnih žanrovskih granica i dvije monodrame raznovrsne tematike. Knjigu "Moj budući otac osjeća da ga gledam" Branislav Glumac,online kupite na stranicama Knjižare Ljevak [email protected] +385 (0)1 4883 544 Uz antologijsku priču "Moj budući otac osjeća da ga gledam" Glumac donosi napomenu: "Uz ovu priču dolaze dvije originalne fotografije oca Branislava Glumca, jedna iz 1929., a druga (fotografija s vjenčanja) iz 1933." Njome objašnjava naslov, tražeći od čitatelja da je uvaži kao autobiografsku. Moj budući otac osjeća da ga gledam Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE