Drugi kraj konca

Drugi kraj konca - Camilleri, Andrea | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Camilleri, Andrea
DIMENZIJA
8,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Drugi kraj konca.pdf
ISBN
2630310297037

OPIS

Novi slučaj legendarnog talijanskog inspektoraU vrijeme teške i tragične aktualne migrantske krize sicilijanski policijski komesar i njegovi ljudi našli su se pred zagonetkom jednoga strašnog ubojstva. Intuicijom nadareni Salvo Montalbano na svoj će se, uobičajeno nekonvencionalni način uhvatiti u koštac s problemom. Dakako, uspješno.Inspektor Montalbano policajac je nagle ćudi, nesklon autoritetu, hedonist i gurman. Njegov je svijet Vigàta i Sicilija, i glavni je junak kriminalističkih romana Andree Camillerija, najčitanijeg talijanskog pisca. Drugi kraj konca novi je prijevod talijanskog književnog meštra i njegova stota objavljena knjiga! Kapa dolje, maestro!Andrea Camilleri, autor je neodoljivih krimića čiji su zaštitni znakovi humor, hedonizam i čovjekoljublje. A koliko je u tome uspješan, govore i prijevodi na brojne jezike, uspjeh televizijskog serijala, ali i to da je jedan grad, Camilleriju u čast, promijenio ime. Naime, Camilleri je za fikcionalno mjesto radnje romana – Vigàtu, inspiriralo njegovo rodno mjesto Porto Empedocle. Vlast u tom gradu, u slavu pisca koji je privukao brojne turiste, imenu grada od 2003. dodala je i ime Vigàta.

Ponovite pokus, ali ovaj put kao podlogu stavite list papira, knjigu ili stolnjak. Drugi kraj konca stota je Camillerijeva knjiga, a dvadeset peti krimic o policijskom komesaru Salvu Montalbanu. Andrea Camilleri pisac je vrlo osebujna jezika za koji možemo kazati da je mješavina, cesto i zakucasta, gdjekad i šaljiva, talijanskog jezika i nekoliko talijanskih dijalekata, najvecma sicilijanskih, koja mnoge kriticare navodi da na njoj bruse svoja pera, talijanske citatelje ... Meki uvez 232 stranice.

listopada 1911.- Šibenik, 22. svibnja 1942.) bio je revolucionar, sekretar Komunističke partije Hrvatske, organizator partizanskih odreda u Hrvatskoj 1941.

POVEZANE KNJIGE