Radikalna mjesečina

Radikalna mjesečina - Valent, Milko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Valent, Milko
DIMENZIJA
5,77 MB
NAZIV DATOTEKE
Radikalna mjesečina.pdf
ISBN
9455288624429

OPIS

Radikalna mjesečina autorski je izbor kraćih proza Milka Valenta koje su nastajale u posljednjih tridesetak godina. Ujedinjuje ih jedinstven autorski glas koji progovara o egzistencijalnim užasima našeg svijeta, dok su provodni motivi ove zbirke ljudski odnosi i seksualnost. Prikazana tjelesnost može biti i izrazom želje, ali i automatizma; može biti mladenačka, ali i staračka; predivna, ali i sasvim groteskna — no ona se u svakoj priči sagledava i prikazuje iz potpuno drukčijega kuta, uvijek iz novog rakursa koji otkriva i ono lijepo, ali i ono transgresivno među nama. Autor vješto balansira između visokog i niskog, nježnog i erotskog, lirskog i eksplicitnog, ali se ne libi prikazati i potpune krajnosti, kao u kultnoj pripovijetki Nježna palisandrovina.“Autor podastire dubok, beskompromisan, ali uznemirujući uvid u suvremenu zbilju obilježenu sveopćom hipokrizijom, krizom međuljudskih odnosa i moralnih vrijednosti, tjeskobom, poplavom kiča i estetike banalnosti te potpunim nedostatkom društvene solidarnosti.”– Krešimir Nemec, iz obrazloženja prilikom dodjele Nagrade Vladimir Nazor.“Milko Valent ozbiljan je pisac koji se bavi suštinom, u čemu je među današnjim hrvatskim književnicima, osobito proznima, vrlo usamljen.”– Damir Radić, Književna republika.

Život počinje u petak Ioana Pârvulescu. ˝Radikalna mjesečina˝ autorski je izbor kraćih proza Milka Valenta koje su nastajale u posljednjih tridesetak godina. Ujedinjuje ih jedinstven autorski glas koji progovara o egzistencijalnim užasima našeg svijeta, dok su provodni motivi ove zbirke ljudski odnosi i seksualnost. Narodna radikalna stranka je politička stranka koja je djelovala od 1881.

Dosad je objavio 32 knjige. Zastupljen je u 29 antologija i 49 domaćih te inozemnih U uži izbor za Nagradu ušle su sljedeće knjige: Doba mjedi Slobodana Šnajdera, Knjiga izlazaka Kristijana Vujičića, Pjevač u noći Olge Savičević Ivančević, Rupa Ivane Simić Bodrožić, Policijski sat Luke Bekavca, Radikalna mjesečina Milka Valenta, Žena s drugog kata Jurice Pavičića i Kao ruža, kao zvijer, dragi moj ... 6 Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Filozofski fakultet DOLORES MOFARDIN Moderna i suvremena hrvatska erotska proza Diplomski rad Pula, rujan, 2020. DHK navodi kako je na sjednici održanoj 4.

POVEZANE KNJIGE