Nevoljnici – Zar je Mesija već otišao?

Nevoljnici – Zar je Mesija već otišao? - Borbely, Szilard | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Borbely, Szilard
DIMENZIJA
9,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Nevoljnici – Zar je Mesija već otišao?.pdf
ISBN
2257432912940

OPIS

Objavljivanje ovog romana duboko je uzdrmalo mađarske književne krugove, ali i širu kulturnu javnost; prva naklada trenutno je razgrabljena, a djelo je izazvalo brojne polemike. Zabačeno selo na krajnjem sjeveroistoku Mađarske, krajem šezdesetih godina 20. stoljeća, selo u kojem vladaju glad, neimaština, strah od drugog, od drugačijeg, od Židova, od Cigana, od komunizma. Pripovjedač, jedanaestogodišnji dječak, osjeća da je njegova obitelj omražena u selu, predmet svakodnevne poruge. Majka je kulačka kći, depresivna i gruba, kojoj je bijedni život zatro sve osjećaje, a otac najvjerojatnije nepriznati sin jedinog u selu preživjelog Židova, sklon opijanju, ponižavan u “kolektivu”, bez posla i bez budućnosti. Dječak naslućuje da su odbačeni od zajednice, ali zašto? No o prošlosti se ne smije razgovarati, svi šute.

Prva naklada trenutno je razgrabljena, a djelo opisuje život 11-godišnjaka i njegove ... Nevoljnici - Zar je Mesija već otišao? Szilárd Borbély. 139,00 kn 111,00 kn.

Besplatna dostava iznad 300 kn; Nevoljnici : zar je Mesija već otišao? : roman Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE