Seiobo je bila tamo dolje

Seiobo je bila tamo dolje - Krasznahorkai, Laszlo | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krasznahorkai, Laszlo
DIMENZIJA
9,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Seiobo je bila tamo dolje.pdf
ISBN
6045346698127

OPIS

Seiobo je bila tamo dolje knjiga je 17 međusobno povezanih priča, 17 poglavlja usložnjenih po Fibonaccijevu nizu, strukturno nalik progresiji spirale. U svakome pojedinom poglavlju, čija se radnja odvija na najrazličitijim mjestima, u različitu vremenu: od Venecije i Atene do Kyota, od pretpovijesti do danas, istražujući istočnjačku estetiku (japansko no kazalište, šinto rituale ), bizantsko slikarstvo ikona, djela talijanske renesanse, baroknu glazbu, arhitektonska čuda Alhambre… Krasznahorkai strpljivo i minuciozno pokušava prodrijeti u procese umjetničkog stvaranja. Čitatelj se susreće s umjetnicima koji svojom vještinom, nadljudskom predanošću, pokušavaju stvoriti ljepotu, a okruženi banalnošću svakidašnjeg života, s ljudima koji se nastoje usredotočiti na taj trenutak nadahnuća, trenutak kada je možda božica Seiobo sišla s neba, trenutak potreban da bi se stvorila umjetnost. Krasznahorkai je i u ovom ostvarenju ostao vjeran svojemu stilu: smjela struktura djela koju gradi na ritmički ugođenu tijeku dugih meandričnih rečenica koje se protežu na nekoliko stranica, ali zahvaljujući majstorskoj lakoći i prirodnosti izvedbe, čitatelju podaruju književno djelo vrhunske umjetničke vrijednosti. ***

Redovni članovi DHKP koji se žele profesionalno posvetiti isključivo prevođenju i steći članstvo u krovnoj udruzi svih ... Prošlo je 27 dana od potresa, a na petrinjskim ulicama riječki vatrogasci pomažu stanovnicima čije su kuće stradale u potresu. ''Želja svih vatrogasaca dolje unutar javne postrojbe je vrlo velika, da izađu na teren, da dođu dati svoj doprinos u ovoj nesreći koja je snašla ovaj kraj. Dok je muška depilacija nekada bila rezervirana samo za sportaše, čisto zbog praktičnih razloga, sve je više i više muškaraca koji prednost daju svome glatkom tijelu.

U svakome pojedinom poglavlju, čija se radnja odvija na najrazličitijim mjestima, u različitu vremenu: od Venecije i Atene do Kyota, od pretpovijesti do danas, istražujući istočnjačku estetiku (japansko no kazalište, šinto rituale ... "Seiobo je bila tamo dolje" knjiga je 17 međusobno povezanih priča, 17 poglavlja usložnjenih po Fibonaccijevu nizu, strukturno nalik progresiji spirale. U svakome pojedinom poglavlju, čija se radnja odvija na najrazličitijim mjestima, u različitu vremenu: od Venecije i Atene do Kyota, od pretpovijesti do danas, istražujući istočnjačku estetiku (japansko no kazalište, šinto rituale ... Knjigu "Seiobo je bila tamo dolje " László Krasznahorkai online kupite na stranicama Knjižare Ljevak Seiobo je bila tamo dolje Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE