Bespomoćnost

Bespomoćnost - Pedrosa, Ines | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pedrosa, Ines
DIMENZIJA
8,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Bespomoćnost.pdf
ISBN
5410525629128

OPIS

Nakon nezgodna pada Jacinta Sousa u bolničkom će se krevetu prisjetiti svoje mladosti i pedeset godina provedenih u Brazilu, života u Rio de Janeiru u prvoj polovici dvadesetog stoljeća i nedavnog povratka u Portugal. Njezin sin, arhitekt Raul Sousa, zaboravit će na sveprisutnu društvenu korupciju i vlastitu prošlost kad se u selu Arrifes pojavi novinarka Clarisse. Na tren će mu se učiniti kako bi negdje mogao pripadati. Jer i Jacinta i Raul zauvijek su izmješteni: u Brazilu su ih promatrali kao Portugalce, a u Portugalu ih sada smatraju Brazilcima. Bespomoćnost je priča o krizom pogođenom Portugalu i žudnji za ljubavlju iz pera jedne od najboljih portugalskih spisateljica.

„Evo, otpinite gutljaj. INES PEDROSA BESPOMOĆNOST Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa: Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži # bespomoćnost. najnovije .

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Naučena bespomoćnost ili psihologija odustajanja Začetnik tzv. pozitivne psihologije - američki psiholog Martin Seligman - definira naučenu bespomoćnost ( learned helplessness ) kao naučenu reakciju odustajanja i pasivnosti u dugotrajnim neugodnim situacijama koje ne možemo promijeniti, niti na njih utjecati. Naučena bespomoćnost i asertivni trening Autor Hrvoje Maleković, 6.

POVEZANE KNJIGE