Zaboravljeni sin

Zaboravljeni sin - Gavran, Miro | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gavran, Miro
DIMENZIJA
9,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Zaboravljeni sin.pdf
ISBN
9958650657896

OPIS

ZABORAVLJENI SIN – duhovit, emotivan i topao roman Mire Gavrana u novom ruhu Književno štivo, ako je dobro napisano, oduvijek je nudilo precizne odgovore na pitanja pred kojima smo se i kao roditelji, ali i kao odgajatelji osjećali slabima. Veliki uspjeh romana o mladiću odraslom u ustanovi za djecu s posebnim potrebama ne leži samo u spretno odabranoj dnevničkoj formi i gledištu infantilnog pripovjedača, nego i u odabiru trenutka kojim priča započinje. Mladić se nakon šesnaest godina vraća u roditeljski dom. Svojim čistim odnosom prema bližnjima – koji su o njemu do tada šutjeli – on oplemenjuje svijet u koji je ušao. Čini boljim i njega, i nas koji se već četvrt stoljeća ne prestajemo družiti s Gavranovim Mislavom. I uvijek iznova zatitramo nad čistoćom njegovih bilježaka.

Nakon šesnaest godina boravka u školi za djecu s posebnim potrebama vraća se u rodno selo u svoju obitelj. Njegov brat i sestra, kao ni susjedi, dotad uopće nisu znali za njega. Roman 'Zaboravljeni sin' emotivna je i topla ljudska priča pretočena u roman pisan u formi dnevničkih bilježaka.

Tamo stječe prijatelje, uči se suživotu s drugim ljudima, pohađa srednju školu i odlazi na praksu. Roman Zaboravljeni sin emotivna je i topla ljudska priča pretočena u roman pisan u formi dnevničkih bilježaka. Mislav je dvadesetogodišnjak s blažim teškoćama u razvoju, koji se nakon šesnaest godina boravka u školi za djecu s posebnim potrebama vraća u rodno, selo u svoju obitelj. Riječ je o 100-minutnom filmu "Zaboravljeni sin", nastalom prema istoimenom romanu Mira Gavrana, koji govori o mladiću s posebnim potrebama.

POVEZANE KNJIGE