Zavičaj, zaborav

Zavičaj, zaborav - Bauer, Ludwig | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bauer, Ludwig
DIMENZIJA
9,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Zavičaj, zaborav.pdf
ISBN
3053956849694

OPIS

Sudbina podunavskih Nijemaca, pojedinac nasuprot sistemu te odnosi muškarca i žene u vremenu opterećenom poviješću – velike teme Ludwiga Bauera – duboko prožimaju roman Zavičaj, zaborav. Glavni junak istinski je idealist, čovjek kojega život nije mazio. Odrastajući uz poočima i pomajku, tek kao mladić saznaje svoje pravo ime i porijeklo. Kako bi pobjegao od skučenosti zavičaja, odlazi studirati u veliki grad, a ljevičarski ga ideali vode dalje u Čehoslovačku i Istočnu Njemačku. Kroz potragu pojedinca za svojim korijenima Ludwig Bauer pripovijeda o neostvarivoj želji svakog čovjeka da pobjegne od samoga sebe, ali i potrebi suočavanja sa svojom prošlošću. Zavičaj, zaborav iznimno je dinamičan i filmičan roman o nostalgiji, djetinjstvu i nezaustavljivom kotaču povijesti, prepun emocija i veličanstvenih slika. Nagrada Kiklop 2011. za prozno djelo godine Nagrada Fran Galović 2011. Nagrada Meša Selimović 2011. Sjajno napisane stranice vrhunskoga romana, iznimnog i snažnog: sretan trenutak suvremene hrvatske književnosti. Stijepo Mijović Kočan Knjiga koja uz visok literarni doseg tradicionalnijeg rukopisa, ima i važno društveno značenje. Dario Grgić … osobna proživljenost i proosjećajnost pridonijele su dojmu autentičnosti i uvjerljivosti romana godine. Velimir Visković Kod Ludwiga Bauera, unutar prstenaste kompozicije, radnja, uz neznatna odstupanja, teče linearno, ali nudi širi i slojevitiji zahvat i poratnu epohu više zemalja iza Gvozdene zavese. Saša Ćirić

Nagrada Kiklop 2011. za prozno djelo godine Nagrada Fran Galović 2011.

"Zavičaj, zaborav" Ludwiga Bauera iz Hrvatske proglašen je najboljim romanom u prošloj godini, čime su završeni ovogodišnji Međunarodni književni susreti "Cum Grano Salis" u Tuzli, koji su se održavali jedanaesti put po redu. .

POVEZANE KNJIGE