Bestijarij

Bestijarij - Gombrowicz, Witold | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gombrowicz, Witold
DIMENZIJA
5,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Bestijarij.pdf
ISBN
6753432315390

OPIS

“Gombrowiczev bestijarij nije samo bogat i slojevit, već je iznad svega složen i višeznačan.” Włodzimierz Bolecki “Činilo bi se da, po piščevim riječima – ‘Priroda. Neću prirodu, za mene su priroda ljudi’ – u njegovim djelima nema previše toga o životinjama. Bolecki dokazuje da to nije istina.” Renata Metzger, Gazeta Wyborcza “U Gombrowiczevu bestijariju mo­­že se izdvojiti nekoliko različitih pod­ručja od kojih je svako primjer druge perspektive upisane u gombrovičevski motiv životinja. Udubljujući se pozorno u čitanje Gombrowiczevih djela, može se za­mijetiti začudna količina posebnih naziva životinja kakvima se pi­sac služi na različitim razinama svojih tekstova – tih naziva ima oko sto četrdeset. Pojavljuju se na stilističkoj razini, u narativnim ko­men­tarima, u fabularnim konstrukcijama, u frazeologemima, poslovicama, u leksi­kaliziranim iz­rekama i usporedbama te u filozofskim di­skursima. Za pisca koji je višekratno iskazivao svoj désinté­ressement spram prirode, takva gomila naziva životinja kao element tekstualne poetike mora izazivati divljenje prema njegovu znanju, a prije svega – poticati na razmišljanje.” Iz uvoda Włodzimierza Boleckog

(2001). Željko Zorica, Fantastični bestijarij Hrvatske, 2 ... bestijarij prijevod u rječniku hrvatski - engleski u Glosbe, online rječnik, besplatno.

Neću prirodu, za mene su priroda ljudi' - u njegovim djelima nema previše toga o životinjama. Bolecki dokazuje da to nije istina." Renata Metzger, Gazeta ... Bestijarij Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE