Urghove Kronike

Urghove Kronike - Pasini, Mislav | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pasini, Mislav
DIMENZIJA
9,76 MB
NAZIV DATOTEKE
Urghove Kronike.pdf
ISBN
1943814216129

OPIS

Junak Urgh uvijek odabire pravi put, koliko god on značio nevolju. Jer, što li je moguće učiniti kada je na kocki sudbina cijelog jednog svijeta, do pogledati strahu u oči i obračunati se s njime, oslonivši se o svoje najjače tajno oružje – hrabrost. Plavokosi Urgh čak i ne zna tko je zaista. No, osvjetljujući vlastitu prošlost, on otkriva povijest naroda koji nastanjuje Taurus, a koji je suočen s neviđenom prijetnjom iz mraka. Naime, ili će postati bezlični vojni zombiji scanneri ili će nastaviti živjeti u prirodnoj ravnoteži koja je omogućila eone i eone održivoga svijeta.“Urghove kronike” Mislava Pasinija stoga nisu samo književno-stripovska priča sa stotinama junaka koje susrećemo putem – bradati ratnik Zelin koji podsjeća na patuljka iz Tolkienova “Gospodara prstenova”, Slamnati Čovjek, Čovjek Kornjača, leteći Mikah, kraljevi Nak’tur i Sek’hur pa sve do Indijanaca i kauboja – već epopeja koja nam odašilje iskonsku poruku o dobru i zlu, o tami i svjetlu. Kronike nam govore o potrebi da se suprotstavimo unatoč opasnosti od moguće propasti, a sve u ime jednog održivog i prirodnog svijeta s kojim smo, upravo kao i Urgh, zapravo izgubili vezu te ostali osamljeni i izgubljeni.

Afrodita Orel - Violet; Katarina Hanžek ... Damir Hoyka sa SF romanom Xsavia, Mislav Passini sa stripovskim fantastičnim romanom Urghove kronike tek su mali primjeri takvih avantura. No sada se toj manjini pridružuje mladi autor Toni Begić koji objavljuje roman - bajku Legenda o kraljevstvu zvijezda, roman koji je u osnovi namijenjen djeci, jer djeca su jedina publika koja se ... Urghove kronike / Mislav Pasini Pasini, Mislav Rijeka : Studio TiM, 2016 .

Zapravo, htio sam da to uistinu bude duboka priča o tom iskonskom sukobu. Birao sam što primitivniji teren za posljednju borbu titana, jer ovakav narativ nisam mogao smjestiti u današnje vrijeme, a i u okolinu kojoj i sam pripadam.

POVEZANE KNJIGE