Uoči slavlja

Uoči slavlja - Stanisic, Sasa | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stanisic, Sasa
DIMENZIJA
6,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Uoči slavlja.pdf
ISBN
4370297916256

OPIS

Noć je uoči Anindana u mjestašcu Fürstenfelde u okrugu Uckermark. Nitko od mještana nije posve siguran što se slavi, no vesele se što će spaliti Annu. A premda selo naizgled spava, neki njegovi stanovnici nisu sigurni je li im ova noć uoči slavlja zapravo posljednja. Bivši potpukovnik Njemačke nacionalne vojske, šumar i penzioner g. Schramm mora donijeti odluku: cigareta ili metak u glavu. Anna leži u tami, sama, okružena oronulom prošlošću svoje obitelji, i pita se što joj je dobro donijelo osamnaest godina provedenih na imanju Geherovih. Mladiću Johannu kod kuće postane neizdrživo, a kad dođe do crkve, začuje pucketanje iz tornja i naiđe na odbačeni zvonarski cilindar. Noć je probudila uspavane duhove: na površinu izbijaju stare legende i sjećanja. Nakon velikog uspjeha romana Kako vojnik popravlja gramofon preve­denog na više od trideset jezika, Saša Stanišić u svojem drugom romanu Uoči slavlja maestralno opisuje događaje iz njemačke provincije. Uoči slavlja djelo je koje ne ostavlja ravnodušnim, prije svega zbog autorove suptilne duhovitosti i suosjećajnosti prema svojim junacima. “Svjetska književnost iz Uckermarka: Saša Stanišić u ovom romanu pripovijeda kao da ne postoji sutra.” Andreas Platthaus, Frankfurter Allgemeine Zeitung “Svakom od svojih likova autor pristupa s bezrezervnom naklonošću. Shvaća ih ozbiljno, ali opisuje ih s puno humora. To se rijetko viđa.” TAZ “Saša Stanišić prirodni je talent.” Der Standard “Malo je takvih knjiga. Politički vješto stilističko remek-djelo.” Verena Auffermann, Die Zeit “Stanišić je iznimno pronicav, odvažan pri­povjedač koji voli svoje likove i šalje ih do ruba ponora. Nadajmo se da će nastaviti pričati zanesene i zapanjujuće priče o proturječjima ljudske egzistencije, priče koje će nas duboko ganuti i kojima ćemo se smijati na sav glas.” Donna Seaman, Los Angeles Times “Duhovito, dirljivo i pomalo zastrašujuće.” Karen Russell, New Yorker

Roman u kojem pisac opisuje događaje iz nemačke provincije. Noć je uoči praznika Anindana u mestašcu Fürstenfelde u okrugu Uckermark.

A premda selo naizgled spava, neki njegovi stanovnici nisu sigurni je li im ova noć uoči slavlja zapravo posljednja. Bivši potpukovnik Njemačke nacio… ‎Noć je uoči Anindana u mjestašcu Fürstenfelde u okrugu Uckermark.

POVEZANE KNJIGE