Stol od trešnjevine

Stol od trešnjevine - Bodrožić, Marica | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bodrožić, Marica
DIMENZIJA
8,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Stol od trešnjevine.pdf
ISBN
3787879782706

OPIS

Gradovi i uspomene, povijest i ljudi – sve je to sada pred njom, na stolu od trešnjevine. Za Arjetu Filipo fotografije rasprostrte po stolu njezine bake nisu samo u trenutku zarobljena sjećanja, one su i priče – o gradu pod opsadom, o Istri, o moru njezina djetinjstva i mladosti, o obiteljskoj tragediji i odlasku početkom devedesetih, koji je promijenio sve. Fotografije Pariza, gdje je studirala i u novom jeziku zapo­čela novi život, one na kojima je Arik, slikar u kojega se zaljubila protiv vlastite volje, i ostali koji će joj značiti: mudri pticoznanac Mischa Weisband, Hiromi, s kojom je krojila Pariz, i Nadežda, s kojom je podijelila ljubav i bol, prijatelji zauvijek. Sada, u Berlinu, taj stol od trešnjevine, to dragocjeno drvo koje je naplavila povijest, raskrižje je na kojem se sve priče susreću da bi ispisale Arjetu, da bi joj otkrile tko je. U Stolu od trešnjevine, romanu za koji joj je dodijeljena Nagrada Europske Unije za književnost, Marica Bodrožić snažno i uvjerljivo pripovijeda o mladoj ženi koja traži uporište u svijetu punom pukotina. Želi li doista živjeti u sadašnjosti, Arjeta Filipo morat će se uhvatiti ukoštac s dugo potiskivanom prošlosti i iskrivljenim zrcalima svojih sjećanja. “Jedan od najizuzetnijih i najorigi­nal­nijih glasova suvremene književnosti njemačkoga govornog područja.” – Claudio Magris o Marici Bodrožić “Marica Bodrožić zaključila je drugi dio trilogije o potrazi za sjećanjem. Stol od trešnjevine roman je s intenzitetom bez presedana.” – FAZ “Kroz blistave i snažne slike Marica Bodrožić pripovijeda o svemu što je Jugoslavija bila, i što progonstvo jest.” – Süddeutsche Zeitung

Za Arjetu Filipo fotografije r... Sada, u Berlinu, taj stol od trešnjevine, to dragocjeno drvo koje je naplavila povijest, raskrižje je na kojem se sve priče susreću da bi ispisale Arjetu, da bi joj otkrile tko je. U Stolu od trešnjevine, romanu za koji joj je dodijeljena Nagrada Europske Unije za književnost, Marica Bodrožić snažno i uvjerljivo pripovijeda o mladoj ... Sada, u Berlinu, taj stol od trešnjevine, to dragocjeno drvo koje je naplavila povijest, raskrižje je na kojem se sve priče susreću da bi ispisale Arjetu, da bi joj otkrile tko je.

Vlada Njemačke: Navaljni je otrovan supstancom iz... Vrijeme čitanja: 4 minute Protagonistica se izmjenično sjeća djetinjstva na Jadranu, ratova u bivšoj Jugoslaviji te studentskih dana u Parizu koje je provodila kao Bretonova Nadja ili, pak, kao književna Amelie, drugujući s prijateljima, ljubujući s poznatim slikarom te flaneurski lutajući ulicama, parkovima i pariškim kavanama… Sada, u Berlinu, taj stol od trešnjevine, to dragocjeno drvo koje je naplavila povijest, raskrižje je na kojem se sve priče susreću da bi ispisale Arjetu, da bi joj otkrile tko je. U Stolu od trešnjevine , romanu za koji joj je dodijeljena Nagrada Europske Unije za književnost, Marica Bodrožić snažno i uvjerljivo pripovijeda o mladoj ... Stol od trešnjevine.

POVEZANE KNJIGE