Monikino veliko putovanje

Monikino veliko putovanje - Bauer, Ludwig | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bauer, Ludwig
DIMENZIJA
8,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Monikino veliko putovanje.pdf
ISBN
8721734198454

OPIS

Monikino veliko putovanje novi je naslov u biblioteci Slikovnica Stribor koja je posvećena najmlađim čitateljima/icama. Slikovnicu je ilustrirao je naš vrsni ilustrator, crtač i autor animiranih filmova Dario Kukić. Kukić je odlično prepoznao ironijsko-satiričnu dimenziju Bauerova teksta i sjajno transponirao tekstovni materijal u šaljive ilustracije. Priča Monikino veliko putovanje potvrđuje raskošan Bauerov pripovjedački talent. Priča govori o kravi Moniki koja nezadovoljna odnosom gazde prema njoj odlazi u Indiju. Pročitala je u časopisu da se u Indiji krave štuju i da su svete. Na putovanju doživljava razne pustolovine koje imaju svoju simboličnu funkciju koja se ostvaruje u etičkoj poruci o činjenju Dobra. Naime, krava Monika svuda pomaže i čini dobra djela. Naposljetku, nikada ne stiže u Indiju, ali ostaje živjeti u jednom zaseoku gdje je zbog njezinih dobrih djela štuju kao sveticu – to je postala njezina Indija. Autor teksta Ludwig Bauer istaknuti je hrvatski pisac za djecu i odrasle. Radio je kao učitelj, profesor, urednik, profesionalni šofer, scenarist, analitičar javnog mnijenja, propagandist, itd. Za svoja je književna djela primio brojna priznanja i nagrada. Objavio je više uspješnica za djecu: Parnjača Colombina (1979.), Poliglot i pas (1988.), Tri medvjeda i gitara (od 1991. čak devet izdanja), Ronilac bisera (2000.), Istina o gusarskom kapetanu Karvasu (2001.), Vještica Liza Hainburška (2002.), Vila Zelenog jezera (2003.), Morski igrokazi (2005.), Bajkoviti igrokazi (2005.), Krava voli lava (s M. Radnichom, 2005.) i Maske do daske (s M. Radnichom, 2006.). Ilustrator Dario Kukić svestrani je autor koji se bavi ilustracijom, crtanjem stripova i pisanjem scenarija. Stripove i ilustracije objavljuje u dječjim časopisima, dnevnom tisku, raznim magazinima i časopisima. Surađuje s najvećim domaćim izdavačima. Ilustrirao je slikovnice Dječji sportovi, Reumatični kišobran, Leteći glasovir, Kućni ljubimci i seriju edukativno-ekoloških slikovnica Spasimo Zemlju, kao i knjige Blizanke, Tko vjeruje u rode još, Mrvice iz dnevnog boravka, Tajna tihe uvale, Smogovci i dr.

; 23 cm. - (Slikovnica Stribor) Krava Monika odlazi od svog gospodara koji se više bavi svojim automobilom nego životinjama iz svoje staje. Bauer, Ljudevit, 1941-: Monikino veliko putovanje (Znanje) Bauer, Ljudevit: Nuru n'zuri : lavov povratak (Sipar) Delahaye, Gilbert, 1923-1997: Maja se maskira (Profil knjiga) Delahaye, Gilbert, 1923-1997: Maja slavi rođendan (Profil knjiga) Ilustrirao je slikovnice Dječji sportovi, Reumatični kišobran, Leteći glasovir, Kućni ljubimci, Monikino veliko putovanje i seriju edukativno-ekoloških slikovnica Spasimo Zemlju.

Knjiga pod nakladom ZNANJE d.o.o.izdana je kao tvrdi uvez. Pročitajte više. Monikino veliko putovanje novi je naslov u biblioteci Slikovnica Stribor koja je posvećena najmlađim čitateljima/icama.

POVEZANE KNJIGE