Pravosudna i policijska mafija

Pravosudna i policijska mafija - Petričić, Darko ur | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petričić, Darko ur
DIMENZIJA
5,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravosudna i policijska mafija.pdf
ISBN
3033401665677

OPIS

Primjeri iz hrvatskih sudova i sudske prakse koji pokazuju kako organizirani kriminal u pravosuđu uništava pojedince, obitelji, gospodarstvo i državu. Iz sadržaja knjige “Pravosudna i policijska mafija” izdvajamo:Mogućnost korupcije ne određuje institucija u kojoj je pojedinac zaposlen već je ona određena prirodom, slabostima i sklonosti samog pojedinca. U tom slučaju ni suci ili državni odvjetnici nisu nikakav izuzetak. U bezbroj slučajeva sporovi se okončavaju temeljem krivotvorina. Krivotvori se sve, od ugovora, priznanica, uplatnica, računa, otpremnica, primki… Da bi iz nevjerodostojnih krivotvorina, krivotvorine postale vjerodostojne, pomažu najčešće sudski vještaci. U Hrvatskoj su odvjetničke tarife glavni uzrok nedjelotvornog i nekvalitetnog pravosuđa odnosno dugotrajnosti sudskih postupaka. Sadašnji suci sude po diktatima iz politike nakon čega slijedi njihov prosperitet i uspon na društvenoj ljestvici: Ili završavaju u Ustavnom sudu ili međunarodnim institucijama. Indikator korupcije u pravosuđu je stanje imovine sudaca koji vrše sudačku dužnost. Treba formirati posebno tijelo koje će utvrđivati njihovo imovinsko stanje. Svatko tko pokuša ukazati na kriminal, greške i propuste šalje se na psihijatriju, oduzima mu se radna sposobnost, proganja se – za to se koriste službenici MUP-a.

3. Pravosudna i policijska mafija (zbornik radova), urednik Darko Petričić magistar politologije, Zagreb, 2016., str. 60.-86 Peticija premijeru Plenkoviću protiv radikalne korupcije u pravosuđu, 5.

60.-86; 24 sata: video s dokazima o štićenju radikalne pravosudne korupcije od strane ministra Ante Šprlje, 25. travnja 2017. Autor je opsegom najdužeg priloga u zborniku radova "Pravosudna i policijska mafija", Zagreb, 2016., kojeg je uredio magistar politoloških znanosti Darko Petričić.

POVEZANE KNJIGE