Pješčana ura

Pješčana ura - Žižić, Bogdan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Žižić, Bogdan
DIMENZIJA
12,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Pješčana ura.pdf
ISBN
8535209572504

OPIS

Na vrhuncu filmske karijere, Bogdan Žižić sada se predstavlja i kao veliki stilist i suvereni, duhoviti pripovjedač.U briljantnoj seriji slika – od smirenih i lirskih iz djetinjstva preko prijetećih iz doba Drugog svjetskog rata i okupacije, do onih sa studija i kasnijeg profesionlanog života u Zagrebu sve do još jednog rata i još jednog poraća – Žižić portretira dosege i ograničenja jednog života (kako je sam nazvao jedan svoj kratki fim). No, on portretira i svoju generaciju: od Fabijana Šovagovića do Vlade Gotovca, od Vinka Nikolića do Dušana Vukotića, Dragutina Trumbetaša… A ta je svojom esetikom, nazorima i sudbinama odredila kulturni, ljudski i duhovni profil suvremene Hrvatske. I više od toga. Upisala ju je na zemljopisnu kartu suvremene intelektulane i kulturne Europe.

Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Pješčanokozmička ura. By.

Make an enquiry. Description; Enquiry; Reviews (0) Product Description.

POVEZANE KNJIGE