Povijest moderne umjetnosti

Povijest moderne umjetnosti - Arnason, H.H. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Arnason, H.H.
DIMENZIJA
9,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest moderne umjetnosti.pdf
ISBN
5297031821167

OPIS

Slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, fotografija Arnasonova sveobuhvatna, autoritativna i pronicava Povijest moderne umjetnosti i dalje je vrhunski izvor informacija o umjetnosti modernog doba, od europskih početaka modernizma do suvremenih divergentnih umjetničkih pravaca. Ovo peto izdanje, sada posve u boji, bilo je u potpunosti obnovljeno da bude još elegantnije i lakše za uporabu. Dodani su novi naslovi, podnaslovi i pojmovnik kako bi pomogli čitatelju da se snalazi u građi i da brzo pronađe ono što ga zanima. Cijeli je tekst pomno obrađen da bude što jasniji, suvisliji i znanstveno aktualniji. Pokojni H. H. Arnason bio je istaknuti povjesničar umjetnosti, pedagog i ravnatelj muzeja koji je mnogo godina obnašao funkciju potpredsjednika umjetničke uprave muzeja Solomona Guggenheima u New Yorku. Svoje stručno djelovanje započeo je u akademskim krugovima podučavajući na sveučilištu Northwestern, na čikaškom te na havajskom sveučilištu. Od 1947. g. do 1961. g. Arnason je bio profesor i potpredsjednik Odjela za umjetnost na sveučilištu u Minnesoti.

Kratak opis. Povjesničar umjetnosti bavi se znanstvenim proučavanjem i analizom umjetnosti kroz povijest.

Povjesničar umjetnosti bavi se znanstvenim proučavanjem i analizom umjetnosti kroz povijest. Predmet proučavanja povjesničara umjetnosti, može biti umjetničko razdoblje (od ranog srednjeg vijeka pa sve do moderne umjetnosti), umjetničko djelo, stil umjetnosti ili sam umjetnik. Zvonko Maković, Lica - Alternativna povijest moderne umjetnosti, Zagreb: Izdanja Antibarbarus, 2007.

POVEZANE KNJIGE