Deset dolazaka

Deset dolazaka - Biga, Vesna | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Biga, Vesna
DIMENZIJA
3,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Deset dolazaka.pdf
ISBN
9375503264979

OPIS

Stati! Odmah stati! Nikakvo upuštanje u igru riječima, koja onda priziva unutarnji glas, njegovu beskrajnu drskost… Ovako, jedna riječ povlači drugu, druga treću i onda sve to skupa buja i grana se u nezaustavljiv šapat, koji neprestano mami i rastače šutnju, pokazujući da uopće nije lako šutjeti tamo unutra, ne govoriti sa samom sobom, a besmisleni savjeti po novinama svejedno pozivaju bez prestanka ljude na razgovor – razgovor s partnerom, djetetom, majkom, ocem, sobom i svojom prošlošću, kao da je u beskrajnom blebetanju izlaz kojim se svatko mora i može poslužiti… Dosta! Čvrsto stiskanje šake, duboki uzdah, stiskanje kapaka, presjek koji unosi nakratko tamu u oči, a onda podizanje kapaka, brzo koračanje, odlučni pokreti tijela -oni se jedini mogu nositi s unutarnjim glasom koji zaista nije lako ušutkati! Na tom unutarnjem glasu temelje se mnoge pripovijetke iz ove zbirke: na pomnjivom osluškivanju i bilježenju najsuptilnijih i najskrovitijih titraja bića…

Prema podacima iz e-Visitora, u prvih deset dana mjeseca ožujka bilježimo pad dolazaka i noćenja turista u iznosu od čak 30 posto, što je nezabilježeni pad u našoj bližoj povijesti, prenosi Jutarnji list.. Kumulativno, dakle od početka siječnja do danas ... Sa 72 posto manje međunarodnih dolazaka u prvih deset mjeseci i globalnim gubitkom 935 milijardi dolara prihoda od izvoza, za svjetski turizam je ovo najgora godina u povijesti, a dostizanje prometa iz 2019.

U prvih deset mjeseci 2019. Top destinacije u prvih deset mjeseci po kriteriju ostvarenih noćenja su Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Split i Medulin. U listopadu ostvareno 13 posto više dolazaka U listopadu je u Hrvatskoj ostvareno 997.000 dolazaka i 3.4 milijuna noćenja što u usporedbi s listopadom 2017.

POVEZANE KNJIGE