Gabriel Garcia Marquez- Život

Gabriel Garcia Marquez- Život - Martin, Gerald | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Martin, Gerald
DIMENZIJA
8,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Gabriel Garcia Marquez- Život.pdf
ISBN
2346206557027

OPIS

Rukopis knjige koji je službeni Márquezov biograf Martin napisao imao je preko dvije tisuće stranica i morao ga je skratiti na 600, što ga je dovodilo do ludila, priznao je u jednom intevjuu. Taj podatak najbolje ocrtava koliko vremena i rada stoji iza prve autorizirane biografije latinoameričkog nobelovca. Martin je, naime, gotovo 20 godina istraživao život i rad jednog od najboljih živućih pisaca svjetske književnosti. Išao je tragovima Márquezova života i pritom razgovarao s tristotinjak ljudi koji su obilježili Márquezov život. Susretao se s njegovim dobrim prijateljem Fidelom Castrom, intervjuirao bivšeg španjolskog premijera Felipea Gonzalesa, pričao s piscima Carlosom Fuentesom, Mariom Vargasom Llosom i Alvarom Mutisom, ispitivao Márquezovu ženu i sinove, majku, braću i sestre, književnog agenta i prevoditelje, većinu njegovih najbližih prijatelja i profesionalnih suradnika, a nije zaobišao ni njegove suparnike.

godine. Njegovo najpoznatije djelo i jedna od najčitanijih knjiga svjetske književnosti, knjiga "Sto godina samoće" prodana je u više od 10 miliona primjeraka, osvojila je mnogobrojne nagrade ... 654 stranica Tvrdi uvez.

godine rođen je kolumbijski pisac, novinar, izdavač i politički aktivist Gabriel García Márquez. Dobio je Nobelovu nagradu za književnost 1982.

POVEZANE KNJIGE