Matko na štakama

Matko na štakama - Hitrec, Hrvoje | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hitrec, Hrvoje
DIMENZIJA
10,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Matko na štakama.pdf
ISBN
6664416556376

OPIS

Kratki roman Matko na štakama posvećen je djeci stradaloj u prometu. Priču o prometnoj nesreći i dugotrajnom oporavku pripovijeda u prvom licu sedmogodišnji dječak koji je teško ozlijeđen kada ga je na ulici udario automobil. Uz dječaka Matka protagonisti su njegovi roditelji, a pojavljuje se i niz epizodnih likova, od liječnika i osoblja dječje bolnice i toplica, do djece iz Matkova razreda i, posebno, teško bolesne djece, od kojih su mnoga stradala u prometu i teže od maloga Matka. U hrvatskoj književnosti za djecu do sada nije bilo knjige s ovakvom temom, danas na žalost, vrlo aktualnom. ilustrirao Krešimir Certić Misch pogovor: Miroslava Vučić metodička obrada Ana Mesić

Njegov oporavak od ove nesreće trajao je godinu dana te se oporavljao u Krapinskim toplicama. Prvotno… Matko na štakama.

No tada je Matkova mama našla jednu stijenu koja je bila plosnata i jednim dijelom prekrivena vodom. Matko je s te stijene mogao lako kliznuti u vodu. Kratki roman Matko na štakama posvećen je djeci stradaloj u prometu.

POVEZANE KNJIGE