Careva djeca

Careva djeca - Messud, Claire | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Messud, Claire
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Careva djeca.pdf
ISBN
5657173224287

OPIS

Radnja romana Careva djeca odvija se u New Yorku 2001., u mjesecima prije i nakon terorističkih napada 11. rujna. U gradu mondenih klubova, popularnih restorana i minijaturnih stanova s kojih puca glamurozan pogled, troje tridesetogodišnjaka, prijatelja s prestižnog sveučilišta, pokušava ostvariti svoje životne ciljeve zadane visokim ambicijama. Danielle je televizijska producentica koja se umjesto revolucijom bavi liposukcijom, Julius je književni kritičar koji radi kao tajnik, a Marina je bivša manekenka i kći cijenjenog i naizgled beskompromisnog publicista Murraya Thwaitea koja pokušava dovršiti knjigu eseja o dječjoj modi. Međutim, naposljetku se moraju suočiti sa surovom stvarnošću i vlastitim iluzijama. Višestruko nagrađivana američka spisateljica Claire Messud u duhovitom i inteligentnom romanu o sazrijevanju vodi čitatelja s lakoćom kroz labirint odnosa i moralno dvojbenih motiva svojih junaka, ironično propitujući bajku o američkom snu. Roman Careva djeca nominiran je za prestižnu nagradu Man Booker, a Ron Howard prema njemu priprema i hollywoodski film. Ova jedinstvena autorica uspijeva prikazati idealne osobine umjetnika koje je utjelovio Stephan Dedalus u Portretu umjetnika u mladosti uvjerljivije od samog Jamesa Joycea… Careva djeca ogledalo su našeg propalog vremena. -Joyce Carol Oates, New York Review of Books Veliko dostignuće… Inteligentno i nemilosrdno… O romanu Careva djeca vjerojatno će se još dugo govoriti. Kupite dva primjerka, tako da jedan odmah možete pokloniti prijatelju. -Economist Ambiciozno, briljantno i drsko… Zapanjujuće širok zamah i razigrana mašta. -Elle Fascinantno… dok se likovi bave intrigantnim idejama, Claire Messud podvrgava podsmijehu percepciju kulture, klasa i socijalne pokretljivosti. Njezin živ, sočan stil jamči uzbudljivo štivo do zadnje stranice. -USA Today Snažan, pronicav i iznenađujuće dubok roman ispričan s ironijom koja je istodobno odmjerena kao kod Edith Warton i oštra poput one Toma Wolfea… Sjajno! -Los Angeles Times Najveća vrlina Careve djece sjajna je mješavina zrelosti i razigranosti. Claire Messud nekako uspijeva stajati na ledenom vjetru kojemu smo svi izloženi i smijati se! -Ron Charles, Washington Post

Veliko dostignuće… Inteligentno i nemilosrdno… O romanu Careva djeca vjerojatno će se još dugo govoriti. Kupite dva primjerka, tako da jedan odmah možete pokloniti prijatelju.-Economist.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

POVEZANE KNJIGE