Živjeti s veteranom

Živjeti s veteranom - Matsakis, Aphrodite | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matsakis, Aphrodite
DIMENZIJA
6,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Živjeti s veteranom.pdf
ISBN
2365469713989

OPIS

Suočavanje sa životnim izazovima uz veterana koji pati od PTSP-a Hrvatsko izdanje knjige Vietnam wives nosi naslov Živjeti s veteranom, jer knjiga nadilazi probleme vijetnamskih veterana i postaje univerzalna enciklopedija poslijeratnog ponašanja: mnogih veterana i njihovih obitelji, nakon svakog rata. Djelo se uključuje u svijet antiratne literature s humanističkom porukom: za sociologe – rat raščovječuje svako društvo, za psihologe – mijenja osobnost svakog čovjeka. Ovo izazovno štivo nije samo psihijatrijski priručnik za liječenje poremećaja PTSP-a uzrokovanog ratom. Poneke žene cinična raspoloženja knjigu bi naslovile: Živjeti s muškarcem, jer knjiga je oda ženskoj strpljivosti, izdržljivosti i mudrosti. Također, poučava sposobnostima komunikacije i razvija emocionalnu inteligenciju. Iako pokazuje koliko su ratne traume trajne, knjiga završava optimizmom: vjerujemo ne samo u liječenje već i u izlječenje i oslobađanje od mnogih trauma.

1945, borec za severno mejo, vojni dobrovoljec, organizator narodne zaščite, odlikovanec z najvišjim državnim odlikovanjem, lahko s to vlogo uveljavlja pravico do letnega prejemka. Mislim da je dobro što je Charlie Sheen javno priznao da je zaražen HIV-om. No, trebao je to učiniti mnogo ranije i spriječiti da ga mnogi ljudi ucjenjuju - kaže Zoran, Zagrepčanin u ranim pedesetim godinama koji se više od 20 godina uspješno nosi s AIDS-om.

5. 1945, borec za severno mejo, vojni dobrovoljec, organizator narodne zaščite, odlikovanec z najvišjim državnim odlikovanjem, lahko s to vlogo uveljavlja pravico do letnega prejemka. Mislim da je dobro što je Charlie Sheen javno priznao da je zaražen HIV-om.

POVEZANE KNJIGE