O duhu zakona

O duhu zakona - Oswald, M. Georg | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Oswald, M. Georg
DIMENZIJA
10,50 MB
NAZIV DATOTEKE
O duhu zakona.pdf
ISBN
2439307847415

OPIS

Na sudu i na uzburkanom moru u Božjim smo rukama, kaže poslovica, ali u ovom napetom političko-sudskom trileru svatko ipak želi kontrolirati svoju sudbinu.Tu je megauspješan i bogat odvjetnik koji, odjednom, jedva može pretpostaviti sve opasnosti što vrebaju njegov privatni i profesionalni život, tu je zatim njegova briljantna mlada žena, također odvjetnica, tu je ambiciozan i pragmatičan lokalni političar, tu je depresivan scenarist i njegova odlučna djevojka, a sve ih je na sud dovela bezazlena prometna nezgoda pa se odjednom sve što kažu može upotrijebiti protiv njih. Naslov romana Oswald je preuzeo od francuskoga flozofa Montesquieua, koji je tako naslovio svoje najpoznatije djelo (O duhu zakona) u kojemu je trodiobom državne vlasti zapravo udario temelje suvremene zapadne demokracije. Jedan je kritičar rekao da bi “bilo zanimljivo vidjeti čuđenje tog flozofa kad bi vidio u što se izrodila njegova ideja”.Georg M. Oswald u Bavarskoj traži “duh zakona” i pronalazi materijal za svoj novi kriminalistički roman o sudstvu u kojem se igra s uzorcima trivijalnog romana. Kao i u prošlim romanima pisac se pokazao pronicljivim i katkada gotovo nemilosrdnim analitičarom svog naraštaja i vremena. Die Welt

Georg. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Teorija o podjeli vlasti.

Dva autora s koiinia Georga M. Oswalda često uspoređuju, Michel Houelle-becq i Bret Easton Ellis, to rade s podosta bijesa i cinizma. O DUHU ZAKONA.

POVEZANE KNJIGE