Dijabetes u žena

Dijabetes u žena - Đelmiš, Ivanišvić, Metelko i suradnici | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đelmiš, Ivanišvić, Metelko i suradnici
DIMENZIJA
8,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijabetes u žena.pdf
ISBN
6218526126977

OPIS

U knjizi su prikazane najnovije spoznaje o liječenju šećerne bolesti u dječjoj, adolescentnoj i generativnoj dobi ženi. Prikazani su rizični čimbenici za nastanak dijabetesa u dječjoj i adolescentnoj dobi, najnovije informacije o liječenju, prehrani, edukaciji bolesnica i perinatalnoj skrbi. Također, čitatelj će u knjizi naći kritičnu raspravu o sadašnjim spoznajama o dijabetesu u trudnoći, liječenju dijabetesa u trudnoći, ishodu trudnoće, utjecaju dijabetesa na fetus i postpartalnu skrb. Cilj autora je da knjiga posluži liječnicima, specijalizantima i svim zdravstvenim radnicima u poboljšanju perinatalne skrbi ove ugrožene populacije trudnica

Ako možete, konzumirajte u velikim količinama sirovo povrće. Kuhana hrana brzo diže razinu šećera u krvi.

Gušterača u potpunosti ili djelomično prestane proizvoditi inzulin, odnosno proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu. Svaka stanica u našem tijelu treba šećer da bi mogla normalno funkcionirati. Gestacijski dijabetes nastaje tijekom trudnoće u žena čija je funkcija gušterače nedovoljna za prevladavanje inzulinske rezistencije povezane s trudnoćom.

POVEZANE KNJIGE