Rico, Oskar i mračne sjene

Rico, Oskar i mračne sjene - Steinhofel, Andreas | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Steinhofel, Andreas
DIMENZIJA
11,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Rico, Oskar i mračne sjene.pdf
ISBN
9961947209205

OPIS

U čemu je tajna uspjeha A. Steinhöfela? Njegov glavni lik u akcijskom romanu Rico… posebno je simpatičan dječak, pomalo zaostao, niskonadaren, kako ga opisuje autor. Pohađa u Berlinu školu za djecu s posebnim potrebama. No, unatoč svojoj zaostalosti on, zapravo, izvrsno zaključuje i oštro promatra i anali­zira svijet odraslih. Udružit će se sa sitnim, neuglednim dječakom Oskarom koji je, međutim, posebno nadareno dijete. Oni će otkriti otmičara djece Mistera 2000 koji cijelom Berlinu zadaje muke. To će biti i početak njihova prijatelj­stva. Knjiga je izvrsno pisana, s mnogo duhovitosti, topla i plemenita. Andreas Steinhöfel jedan je od najistaknutijih suvremenih autora za djecu i mlade na njemačkom govornom području. Za sveukupno djelo dobio je 2009. uglednu nagradu “Erich Kästner”, a upravo ove jeseni na Frankfurtskom sajmu dodijeljena mu je nagrada za najbolju knjigu godine u Njemačkoj. To je knjiga Rico, Oskar i mračne sjene koju predstavljamo i hrvatskim čitateljima, u prijevodu Štefanije Halambek. Steinhöfel živi i radi u Berlinu kao prevoditelj, recenzent i scenarist. Njegova do sada najpopularnija knjiga bila je Sredina svijeta koja je 1999. nominirana za uglednu njemačku nagradu “Jugendliteraturpreis”.

Steinhoefel, Andreas: Rico, Oskar i mračne sjene. Autor: Steinhoefel, Andreas Šifra: 723-20-1 Izdavač: Znanje, Zagreb Godina izdanja: 2009 Naša cijena.

RICO, OSKAR UND DIE TI ... Rico, Oskar i mračne sjene - Neobični desetogodišnjak daje se u potragu za prijateljem kojem se izgubio svaki trag - Pogledajte video i opis za film Rico, Oskar i mračne sjene (The Pasta Detectives / Rico, Oskar Und Die Tieferschatten) Film „Rico, Oskar i mračne sjene" temelji se na istoimenom romanu Andreasa Steinhöfela, jednog od najistaknutijih suvremenih autora za djecu i mlade na njemačkom govornom području. RICO (10) is an unusual boy.

POVEZANE KNJIGE