Molim te, zapiši

Molim te, zapiši - Imamović, Jasmin | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Imamović, Jasmin
DIMENZIJA
8,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Molim te, zapiši.pdf
ISBN
7873859513895

OPIS

Povijesno – ljubavni roman Ukratko, kad u nekom novom čitanju malo splasne užiće, pre-poznavanje i ono Bosne što je ima u meni, hladnija znanstvena analiza, u kojoj recipijent od struke gubi pravo priznati da ga je Jasminov tekst skroz fato, pobrojat će sve situacije koje idu u pri-log tezi o žanru. Roman je pisan, ponavljam, u okvirima romana povijesnog ili o povijesti, ali njegova romanesknost, zanimljivost, pojačana je i brojnim epizodama koje gradiraju radnju, čine priču napetom, a čitatelja dovode u stanje nestrpljivosti… Imamović, na tradiciji najboljeg bosanskog pripovjedaštva, navješćuje ono što se ima dogoditi… Oslikavanje i pojačavanje priče rečenicama sa stećaka (a sve one imaju svoje podrijetlo) neprocjenjiva su mjesta romana. Kameni zapis svjedoka daje mu pouzdanost i snagu… Uz ovaj roman čitatelj se osjeća bolje. I počinje razumijevati ne samo da čovjekova sreća ne smije zavisiti od vanjskih okolnosti, nego i da pretjerana blizina moćnima i poželjnima, može koristiti ali i škoditi. I da je zato najmudrije držati se lijepe literature. Romana kao što je Imamovićev, blag i mio u svom naslovu, a majstorski izgovoren i pouzdan u svom sadržaju.Iz pogovora Julijane Matanović

studenoga 2020.; XIV. konvoj mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja „DA SE NIKAD NE ZABORAVI", 9.-10. "Molim te, zapiši" - Jasmin Imamović, "Izjava" - Zlatko Dukić, "Projekat Lazarus" - Aleksandar Hemon, "Grad u zrcalu" - Mirko Kovač i "Topli zrak" - Davor Slamnig, naslovi su koje su članovi biblioteke najviše tražili u septembru 2009. To suggest a correction to the tab: Correct tab's content with proposed changes Explain why you suggested this correction Molim te, zapiši.

ožujka 2021.; Dan državnosti Bosne i Hercegovine 25. studenoga 2020.; XIV.

POVEZANE KNJIGE