Poziv na teror

Poziv na teror - Furedi, Frank | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Furedi, Frank
DIMENZIJA
4,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Poziv na teror.pdf
ISBN
4834613595933

OPIS

Frank Furedi, svjetski priznati britanski sociolog, u knjizi Poziv na teror: Rastuće carstvo nepoznatog tvrdi da se kultura Zapada hrani terorom te tako nehotice svojim neprijateljima pruža poziv da bude terorizirana.Pri tome politika straha, posebice nakon događaja 11. rujna 2001., stvara ozračje u kojem se građani boje nepoznate prijetnje. Jezik koji koristimo odaje zbunjenost s obzirom na prijetnju s kojom smo suočeni i stoga potkopava našu mogućnost da se s njome nosimo. Kad postavimo pitanje Zašto nas oni mrze? uviđamo da nismo sigurni ni tko su oni. Još je nelagodnija spoznaja da nismo posve sigurni čak ni tko smo mi. Furedi također tvrdi da je strah od terorizma mnogo veći kod političkih elita negoli među običnim stanovništvom. U nemogućnosti smislenog opisa vlastitih života, političke elite nastoje podržati ozračje straha i prijetnji s katastrofalnim posljedicama. U ovoj zapanjujućoj i originalnoj knjizi Frank Furedi se bavi nekima od temeljnih pitanja današnjeg društva. Frank Furedi (1947.) profesor je sociologije na Sveučilištu Kent u Velikoj Britaniji. Uz Ulricha Becka i Anthonyja Giddensa smatra se jednim od najznačajnijih suvremenih sociologa, čemu u prilog govori i podatak da je najcitiraniji sociolog u britanskim medijima. Furedi je autor više knjiga, među kojima su osim djela Poziv na teror: Rastuće carstvo nepoznatog i sljedeće: Politika straha: S onu stranu ljevice i desnice, Culture of Fear Revisited i Where Have all the Intellectuals Gone?. Sva spomenuta djela prvotno je objavila izdavačka kuća Continuum.

Mirković - Vesti Ispisivanje grafita terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (UČK) na zgradi Konzulata Srbije u Beču zabrinulo je mnoge naše građane u glavnom gradu Austrije, koji ne bi voleli da se sve učestalije provokacije s Kosova prenesu i na Evropu. Na upit je li donijeta odluka o tome hoće li predstava biti odigrana ili ne, Gotovac kaže da se Igre ne mogu dovesti u opasnost da budu otkazane. "Meni se čini da ovo upozorenje upravo suprotno djeluje, sada ako netko želi izvršiti nekakav teror u Dubrovniku, gotovo je pozvan da to učini. Vlada poziv na prekid protesta zbog koronavirusa.

No isto tako, panika nije dobar savjetnik. Teror na putu prema planini. Odvezao ju je ratnom cestom prema Igmanu, a kada su stigli na lokalitet Hrasnički stan, istjerao ju je iz auta i opet počeo udarati.

POVEZANE KNJIGE