Trči, Giza! trči!

Trči, Giza! trči! - Bernobić, Dilana | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bernobić, Dilana
DIMENZIJA
3,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Trči, Giza! trči!.pdf
ISBN
2718076874880

OPIS

“Trči, Giza! Trči!” slikovnica je namijenjena i djeci i odraslima. Priča je to o životnoj radosti koju svako dijete u sebi ima, bez obzira na način života kojim živi. Priča o različitosti, koju trebamo poštovati. Priča o djevojčici Gizi koja, umjesto da ide u školu, svakoga dana sa svojom starijom sestrom obilazi gradske kontejnere i prebire po smeću nastala je na osnovu istinitog događaja. “Naime, dugo vremena sam svakoga jutra kroz prozor svoga stana promatrala djevojčice koje su vadile iz kontejnera sve i svašta i to onda odnosile u starim dječjim kolicima. Ne znam jesu li se pritom zabavljale ili im je taj posao bio težak i mučan. Uglavnom, otkad se stara pvc ambalaža počela otkupljivati, male Romkinje su nestale. Sada po kontejnerima kopaju neki sasvim drugačiji ljudi” (Ana Ðokić) Slikovnica je objavljena u dvojezičnom izdanju, na hrvatskom i romskom jeziku.

Trči i jedan lokalni političar, a za njim grupa nezadovoljnih građana. TRČI, DJEČAČE, TRČI nevjerojatna je istinita priča o 9-godišnjem Poljaku koji bježi iz varšavskog geta i traga za tuđom dobrotom u svojoj osamljenoj borbi da preživi nacističku okupaciju i održi na životu svoju židovsku vjeru Kad ti srce trči. 05.11.2014.

Priča je to o životnoj radosti koju svako dijete u sebi ima, bez obzira na način života kojim živi. Priča o različitosti, koju trebamo poštovati. "Trči, Giza! Trči!" slikovnica je namijenjena i djeci i odraslima.

POVEZANE KNJIGE