Hrvatski biografski leksikon 7

Hrvatski biografski leksikon 7 - Skupina Autora | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skupina Autora
DIMENZIJA
8,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski biografski leksikon 7.pdf
ISBN
9172926575819

OPIS

Hrvatski biografski leksikon opsežno je i u leksikografskoj obradi cjelovito biografsko i bibliografsko izdanje. Sadrži iscrpne životopise Hrvata koji su ostavili važan trag u svojoj zemlji i svijetu te pripadnika drugih naroda koji su sudjelovali u životu hrvatskih zemalja, opis okolnosti u kojima su stvarali te očitovanja o njihovom djelu. Iznimna enciklopedija nacionalne biografije sažima tisuće života, velikaša i umjetnika, tragičnih sudbina i pustolovnih pothvata, pa skromnih prinosa kojima je vrijeme dalo fundamentalni značaj u pregled koji se tiče svakog suvremenika. Pothvat iznimnim i vrijednim čini i okolnost što se mnogi životopisi, uključujući i prinosnike prošloga stoljeća rođene do 1945., kritički donose prvi put. Premda dugoročan, ali s dalekosežnim dosegom, Hrvatski biografski leksikon počiva na provjerenim i točnim informacijama, pa je i poseban korak u prevrednovanju i interpretaciji nacionalne bibliografske građe. Kapitalno izdanje kojemu sustavnost, preciznost, faktografska pouzdanost, stilska jasnoća i konciznost te izbor relevantnih činjenica osiguravaju trajnu vrijednost znači u općem i pojedinačnome smislu osobni okvir identiteta.

Posljednji svezak Hrvatske enciklopedije (11/11) Leksikon Marina Držića s Bibliografijom - ONLINE IZDANJE Hrvatski biografski leksikon (7/12) 2007. Pravni leksikon Tehnički leksikon Nautički vodič ... Hrvatski biografski leksikon (komplet, 7 knjiga), Hrvatski biografski leksikon: A - Bi (Hrvatski biografski leksikon, #1), Hrvatski biografski leksikon:... Hrvatski biografski leksikon (HBL) u izdanju Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža opsežno je i cjelovito biografsko i bibliografsko leksikografsko izdanje.

Sadrži iscrpne životopise Hrvata koji su ostavili važan trag u svojoj zemlji i svijetu te pripadnika drugih naroda koji su sudjelovali u životu hrvatskih zemalja, opis okolnosti u kojima su stvarali te očitovanja o njihovom djelu. Hrvatski biografski leksikon : 7 : Kam-Ko Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE