Odavde do tralala

Odavde do tralala - Veličan, Boris | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Veličan, Boris
DIMENZIJA
10,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Odavde do tralala.pdf
ISBN
3784024625577

OPIS

Ova knjiga govori o putovanju Putem svile ili Svilenom cestom netom prije 11. rujna 2001. i o putovanju koje sam istim putem poduzeo sedam godina kasnije. Kada kažem Put svile valja imati na umu da ne postoji samo jedan put ni jedna cesta koja je povezivala Istok i Zapad, nego da je riječ o čitavoj mreži puteva kojoj su se znale samo ishodišne točke. Ovisno o situaciji u zemljama i kraljevstvima na tom putu, trgovci su pomicali trasu sjeverno ili južno. Odabrao sam južnu rutu, a zašto – ne znam! Jednu sam morao odabrati. Svilena cesta je put koji je najviše obilježio Marko Polo. Taj brand pomogao mi je da sakupim novac za knjigu pa mu se ovim putem zahvaljujem. Inače, vjerujem da je Marko bio naturalizirani Talijan hrvatskog podrijetla iz doba dok mu je rodna Korčula bila dio Venecije. Poznat po višegodišnjim putovanjima iz Venecije na Daleki istok do Kine, u Europu je dovukao čitav niz novotarija. Osim svile, donio je barut i papir pa smo se konačno mogli ubijati kako spada i žrtve zapisivati na kvalitetnu materiju. Sve bi te kineske novotarije ostale u mraku da jedan drugi genij iz Hrvatske nekoliko stoljeća kasnije nije otkrio svjetlo. No, to je već neka druga knjiga. Pred nama je knjiga koja je stvarna, čije je štivo pretočeno direktno iz života, iz događaja. Ako literaturu možemo uporediti sa nekim poljoprivrednim proizvodom, onda bi za ovu knjigu mogli reći da je kao maslinovo ulje, samotok, dakle da nije mukotrpno cijeđena iz piščeve inspiracije. Na ovim stranicama buja život. I to ne život nekog kućnog miša, već život avanturiste, hrabrog, upornog i istrajnog u svojoj strasti prema putovanjima. Rambo Amadeus

rujna, a koji žive i dan danas - Pogledajte video i opis za film Odavde do tralala (Odavde do tralala) Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Odavde do tralala autora Veličan, Boris. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Odavde do tralala book.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Odavde do tralala book. Read reviews from world's largest community for readers. Odavde do tralala by Boris Veličan, unknown edition, Film o ljudima koji su živjeli na Putu svile prije 11.

POVEZANE KNJIGE