Odabrane metode molekularne biologije – laboratorijski priručnik

Odabrane metode molekularne biologije – laboratorijski priručnik - Pećina-Šlaus, Nives i suradnici | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pećina-Šlaus, Nives i suradnici
DIMENZIJA
6,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Odabrane metode molekularne biologije – laboratorijski priručnik.pdf
ISBN
8870424905182

OPIS

Cilj je ovog priručnika opisati i sažeto objasniti osnovne i neophodne metode molekularne biologije kako bi istraživačima ostalo više vremena za razmišljanje. Ideja priručnika je praktično opisati sada već standardne metode kojima se koriste molekularni biolozi, molekularni medicinari i svi oni istraživači koji kreću u stanični molekularni mikrokozmos, bez preskakanja dijelova koji su izostavljeni u klasičnim laboratorijskim protokolima i obično se prenose usmeno s iskusnijih kolega na novake. Opisane će metode biti od koristi ponajprije studentima poslijediplomskih studija, koji kreću u svoje prve ozbiljne eksperimente, ali i studentima dodiplomantima bioloških i biomedicinskih smjerova kao ilustracija onoga što ih čeka kad se odluče za znanstvenu karijeru.

Možda ove smjernice posluže u daljnjem razvoju MKB ... Modulom Laboratorijske metode i upravljanje podacima student dobiva temeljne znanja o principima odabira ispravne analitičke metode za određivanje pojedinih pokazatelja. Savladava znanja o načelima laboratorijskih metoda u analizama tla i vode, te stječe vještine za laboratorijski rad u skupini kao i vještine za pisanje izvješća o ... Tako, ovaj Laboratorijski Priručnik osigurava široki spektar prim-jene prikladnih postupaka za uporabu u temeljnoj i modernoj primijenjenoj mikrobiologiji, a i u programu srodnih struka.

Ovo područje preklapa se s drugim područjima biologije, posebice genetikom i biokemijom.Molekularna biologija teži istraživanju i razumijevanju interakcija između različitih staničnih sustava, uključujući međuodnose DNA, RNA i proteinske sinteze te učenju kako su te interakcije regulirane. ODABRANE METODE STROJNOG UČENJA I NJIHOVA PRIMJENA U MOLEKULARNOJ BIOLOGIJI CHOSEN MACHINE LEARNING METHODS AND THEIR APPLICATION IN MOLECULAR BIOLOGY SEMINARSKI RAD Mislav Acman Preddiplomski studij molekularne biologije (Undergraduate Study of Molecular Biology) Mentor: prof. dr.

POVEZANE KNJIGE