Gdje slovensko prestaje, a hrvatsko počinje

Gdje slovensko prestaje, a hrvatsko počinje - Zajc, Marko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zajc, Marko
DIMENZIJA
7,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Gdje slovensko prestaje, a hrvatsko počinje.pdf
ISBN
4701653348968

OPIS

Gdje slovensko prestaje, a hrvatsko počinje – Slovensko-hrvatska granica u XIX. i početkom XX stoljeća U knjizi se govori o hrvatsko-slovenskim odnosima u vremenu od nacionalnog buđenja u tridesetim godinama 19. stoljeća do kraja Prvoga svjetskog rata. Bilo je to doba intenzivnih kulturnih i političkih odnosa. U hrvatskoj je historiografiji tema tek djelomice obrađena, pa će ova knjiga svakako pridonijeti boljem međusobnom upoznavanju dvaju susjednih naroda. Autor jasno pokazuje kako su se hrvatski i slovenski preporoditelji međusobno slagati i nadopunjavali, ali i vodili oštre rasprave. Marko Zajc (1975) slovenski je povjesničar mlađe srednje generacije, znanstveni suradnik Instituta za novejšo zgodovino u Ljubljani.

Fulltext: croatian, pdf (236 KB) pages 248-253: downloads: 239* cite: APA 6th Edition Zorko, M. (2009).

Marta Zorko GDJE SLOVENSKO PRESTAJE, A HRVATSKO POČINJE - Slovensko-hrvatska granica u XIX. i početkom XX stoljeća | marko zajc | ISBN: 9789536979530 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Marko Zajc: Gdje slovensko prestaje, a hrvatsko počinje Slovensko - hrvatska granica u XIX.

POVEZANE KNJIGE