Kamen na cesti

Kamen na cesti - Jurić Zagorka, Marija | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jurić Zagorka, Marija
DIMENZIJA
10,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Kamen na cesti.pdf
ISBN
1880710149323

OPIS

Premda se Kamen na cesti znatno razlikuje od većine Zagorkinih romana, kako zbog realističkoga (socijalno-psihološkog) pristupa pripovijedanju, tako i zbog pesimističkog tona, ipak dovoljno toga dijeli s njezinim popularnim djelima. Riječ je o političkome naboju koji je zajednički svim njezinim tekstovima te je u prvom redu posredovan putem glavne junakinje, samosvjesne i samostalne žene, glasnogovornice feminističkih stavova. Mirjana se u tom smislu bitno ne razlikuje od Nere, Dorje, Ksenije ili Jadranke, koje, pak, nastanjuju utopijski svijet popularne romance u kojemu je sretan kraj zajamčen. Ipak, Kamen na cesti nije ženski roman u smislu trivijalnog i popularnog, već je ženski u smislu feminističkog romana.

... Marija Jurić Zagorka umrla je 29. studenog 1957.

studenog 2016. u sklopu 10. molim vas za pomoc, naime moj muz, nas sin od 2,5 god i ja naletjeli smo na kamen na cesti koji se odronio sa brezuljka uz cestu, na srecu nismo ozljedjeni ali je steta na autu prilicno velika, znak za odron postoji unutar 500m a tamo gdje smo ga mi skupili po nasem izracunu prelazi 600m policijs... U hodniku trka.

POVEZANE KNJIGE