Klasici hermeneutike

Klasici hermeneutike - Zovko, Jure (ur.) | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zovko, Jure (ur.)
DIMENZIJA
4,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Klasici hermeneutike.pdf
ISBN
3632278376935

OPIS

Na […] primjeru [klasika filozofije] može se studirati kako se postavljaju i objašnjavaju filozofijska pitanja, a prije svega kako se rezultati takovih objašnjenja na doličan način provjeravaju i prosuđuju. Klasici filozofije ovdje se razmatraju zacijelo kao uzori, ali ne sa svrhom da ih se oponaša, nego da bi ih se upotrijebilo kao standarde na kojima se može iščitati kako postavljanje pitanja, misaoni putovi, metode i rezultati zajedno s njihovim zahtjevom za istinom na optimalan način mogu biti posloženi u jedan skladan red. Nerijetko se na ovaj način dade razjasniti geneza pogrešnih putova mišljenja.” Klasični tekstovi na poseban način omogućuju čitatelju „kultivirati sposobnost prosudbe“ i olakšavaju mu razlikovati između „puteva koji ga vode dalje i onih koji idu u pogrešnom smjeru“, što je uostalom primarna i temeljna zadaća filozofiranja.

Na drugoj strani je kao predvodnik još od vremena kad su i jedan i drugi bili mladi teolozi - Hans Kung. Knjiga Uvod u filozofsku hermeneutiku Žana Grondena predstavlja pregledan prikaz povesti hermeneutike, odnosno filozofske hermeneutike, koji je istovremeno pogodan kao univerzitetski priručnik, ali nosi i izrazito interpretativnu, autorsku crtu koja ovu knjigu čini respektabilnim akademskim štivom. Naziv studija Hrvatski jezik i književnost Naziv kolegija Estetika Status kolegija izborni Godina Preddiplomski studij Semestar Preddiplomski studij ECTS bodovi 5 Nastavnik doc. dr.

Hermeneutika kao odgovor na metodu prirodnih znanosti (Diltey) Zovko, Klasici hermeneutike (130-157) 4. 25.3.202 0.

POVEZANE KNJIGE