Dvorac u šumi

Dvorac u šumi - Mailer, Norman | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mailer, Norman
DIMENZIJA
7,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Dvorac u šumi.pdf
ISBN
8522736995722

OPIS

Dvorac u šumi posljednji je roman američke književne legende Normana Mailera: priča o djetinjstvu Adolfa Hitlera iz perspektive zloduha Dietera, kojemu je zadatak da ga izvede na poznati nam pogubni put. U prethodnom romanu, Evanđelje po Sinu iz 1997., Mailer se bavio ranom mladosti Isusa Krista: u Dvorcu u šumi pruža mu kontroverzni pandan koji je uzbudio duhove i podijelio kritiku. Ovome “neobičnom čudovištu” od romana ne možemo zanijekati konceptualnu odvažnost, upravo kockarsku smjelost u poigravanju s književnom recepcijom. Autor promišljeno piše stilsku vježbu u ključu trivijalne književnosti, tradicionalni bildungsroman svjesno provlači kroz sito tinejdžerskih pop-vrsta i igra na stečevine voajerizma novodobnih reality žanrova. No njegova se studija disfunkcionalne obitelji austrijskoga srednjeg sloja u 19. stoljeću razvija u znaku Freuda, analizom romantičnih nacionalizama srednje Europe, te svođenja računa s religijskim i metafizičkim kanonom zapadnoga kruga. Norman Mailer (1923–2007.), veliki književnik i novinar, dvostruki dobitnik Pulitzerove nagrade, vatreni aktivist i samotni buntovnik protiv establišmenta, provokativni rušitelj tabua, likom je i djelom obilježio američku književnu scenu druge polovice dvadesetog stoljeća. Na juriš ju je osvojio prvijencem Goli i mrtvi – neupitnim remek-djelom i najboljim američkim romanom o ratu na Pacifiku. U bogatoj karijeri, ostvario je niz nezaboravnih naslova: Park jelena, Američki san, Vojske noći, Krvnikovu pjesmu, Evanđelje po Sinu – romane i oglede u kojima razglobljuje odnose fikcionalnosti, nefikcionalnosti, biografije, književnosti i života.

Kasnije je dvorac bio u vlasništvu obitelji Zrinski, Čikulin, Sermage i Kulmer. Konji ne žive u šumi, ali ih se može susresti usput Ovo je daždevnjak. Na slici se nalazi u plitkom potoku, na čijem dnu je lišće.

Dobro došli u Sveti Petar u Šumi, ni malo tipično istarsko naselje. Zapravo bi se moglo reći da uopće nema obilježja istarskih naselja! Dok su druga mala mjesta u centralnoj Istri većinom građena oko crkve na vrhu brežuljka, kod Svetog Petra u Šumi malo je drugačija priča. Zahvaljujući divnoj staklenoj stijeni u spavaćoj sobi na katu, budit ćete se s pogledom na šumu, što je posebno očaravajuće.

POVEZANE KNJIGE