Slobodni zidari

Slobodni zidari - Ridley, Jasper | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ridley, Jasper
DIMENZIJA
4,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Slobodni zidari.pdf
ISBN
6767237315427

OPIS

Za laika, slobodni zidari su tajanstveno, čak i zlokobno bratstvo – tko su oni zapravo, otkrivamo iz pera autora koji je sasvim izvan tih krugova. U ovoj knjizi, Jasper Ridley, povjesničar i biograf, pokušava odvojiti istinu od mita. Opisujući razvoj slobodnog zidarstva, od radnika zidara u srednjem vijeku do gospode zidara iz Velike lože osnovane 1717. godine, on istražuje ulogu masonskih bratstava u ključnim trenucima moderne povijesti, uključujući Francusku revoluciju, Rat za neovisnost i osnivanje Sjedinjenih Američkih Država. Koje su to najmoćnije lože od Engleske do Japana i kako su izabirale Velike Meštre? Kakva je uloga slobodnih zidara u zapletu i raspletu balkanskih previranja? Sve što niste znali o slobodnim zidarima saznat ćete iz ove knjige, koja je namijenjena svim ljudima otvorenog i znatiželjnog duha.

Kako je svojim djelovanjem slobodno zidarstvo u Hrvatskoj išlo ispred zahtjeva vremena, tako je, stiješnjeno stegama zaostalosti i progonima ugroženih, a još uvijek vladajućih krugova, moralo i završiti prije vremena. Svi slobodni zidari svoje putovanje započinju u svom „zanatu" postepeno inicijacijom, usvajanjem i podizanjem tri stepena Zanata ili slobodnog zidastva Plave lože. Tokom ova tri rituala, kandidat se postepeno podučava značenju simbola Lože, a kandidat držanjem, znacima i riječima drugim masonima pokazuje da je iniciran. Slobodni zidari jedno su od najstarijih postojećih tajnih društava.

godine to je otkrio Veliki majstor slobodnih zidara Radovan Horvat. Tko je Dražen Jelenić, šef DORH-a kojem prijeti smjena zbog masona? Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa.

POVEZANE KNJIGE